Επί Σκηνής

Βασιλόπουλος για Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου “προς αποκατάσταση της αλήθειας”

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ 

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος αναφέρει: “Με λύπη ενημερώθηκα για την ανακοίνωση της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας σχετικά με το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου.
Η απόφαση μου για στήριξη, σε πρώτη φάση, της πράγματι σπουδαίας αυτής πρωτοβουλίας από το Δήμο, πέραν του χρηματικού ποσού των 5.000 ευρώ και της δωρεάν παραχώρησης αιθουσών επί δεκαημέρου, για την πραγματοποίησή του, αφορούσε και την οργανωτική υποστήριξη μιας και ο Δήμος θα συμμετέχει ως συνδιοργανωτής.

Το ποσό με το οποίο στηρίζει, λοιπόν, ο Δήμος το Φεστιβάλ επί της ουσίας είναι κατά πολύ μεγαλύτερο. Τέλος, στη μακροσκελή και με αιχμές κατά του προσώπου μου ανακοίνωση, μάλλον από παράλειψη, δεν γίνεται καμία αναφορά στην πρόταση – δέσμευση μου προκειμένου από την επόμενη χρονιά το Φεστιβάλ αυτό να ενταχθεί στο πολιτιστικό καλεντάρι του ΔΗΠΕΘΕΚ εξασφαλίζοντας σταθερή χρηματοδότηση 10.000 ευρώ για τα επόμενα χρόνια.
Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας”.

ΤΙ ΑΝΤΑΠΑΝΤΑ Η ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Χαίρομαι για τη δημόσια δέσμευση του Δήμαρχου να στηρίξει από το 2021 το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου με το ποσό των 10.000 ευρώ. Δεν έχουμε τίποτα προσωπικά με το Δήμαρχο. Προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο από τον Νοέμβριο για μια συνάντηση μαζί του όπως η χθεσινή της Πέμπτης χωρίς να πραγματοποιηθεί. Ο στόχος της 2ης συνάντησης στο Δημαρχείο με θέμα¨το 4ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και το μέλλον του” είχε θέματα: 1. ενημέρωση για το καλλιτεχνικό και οικονομικό απολογισμό των τριών προηγούμενων ΦΕΣΤΙΒΑΛ για να διαπιστωθεί βέβαια η ανοδική πορεία του. 2. το ενδιαφέρον από το ΙΔΡΥΜΑ Σ. ΝΙΑΡΧΟΣ και η αναγκαιότητα γι αυτούς να υπάρξει σαφής στήριξη από Δήμο και Περιφέρεια. και 3. Η πρόταση από Δήμο Βέροιας που διοργανώνει Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Κουκλοθέατρου μαζί με τη Θεσσαλονίκη για συνεργασία. Στη συνάντηση ενημερώθηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι και προφορικά και με γραπτά ντοκουμέντα. Παρόν ήταν ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάββας, ως εκπρόσωπος του Δήμαρχου, ο οποίος ενημερώθηκε άμεσα για την αναγκαία συνάντηση με το Δήμαρχο. Αν δεν τον ενημέρωσε στην πορεία δεν έχουμε εμείς ευθύνη. Και αναρωτιέμαι αν δεν είχα δημοσιοποιήσει την επείγουσα επιστολή προς όλους σχεδόν τους δημοτικούς συμβούλους επειδή πλέον βρισκόμαστε μετέωροι και ανήσυχοι αν θα γίνει τελικά φεστιβάλ μετά την αρνητική απάντηση επιχορήγησης από το ίδρυμα Σ. Νιάρχος και δεν είχε μπει θέμα από το Βασίλη Κοσμόπουλο για το Φεστιβάλ,θα είχε γίνει τελικά συνάντηση;;; Γνωρίζουμε ότι ο Δήμαρχος έχει πολλές υποχρεώσεις και δεν μπορεί να τα γνωρίζει όλα, θα έπρεπε να τον έχουν ενημερώσει, για όλα τα παραπάνω, για αυτό δεν έχουμε τίποτα προσωπικά μαζί του και χαιρετίζουμε πάλι τη δέσμευσή του για του χρόνου το 2021. Φέτος τι κάνουμε;;; Ευχαριστούμε και πάλι για τα 5000 ευρώ ελπίζοντας ότι θα συγκεντρωθούν και τα υπόλοιπα για να μπορέσει να υλοποιηθεί το όνειρο όλων των παιδιών, το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας”.

Βασιλόπουλος για Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου “προς αποκατάσταση της αλήθειας”
To Top