ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βασιλόπουλος: Εδώ και ένα χρόνο είχαμε ξεκινήσει έρευνα-Το δρόμο της Δικαιοσύνης έχει πάρει η υπόθεση με τα επιδόματα

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΔΙΝΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΕ ΜΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ 

Με αφορμή δημοσίευμα στον τοπικό Τύπο, σχετικό με τη Διεύθυνση Πρόνοιας και τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα σε σχέση με τη διαδικασία παροχής επιδομάτων, ο Δήμαρχος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ανέφερε:

«Τον Φεβρουάριο του 2020 υπήρξε ενημέρωση του Δήμου για ανώνυμη καταγγελία που σχετιζόταν με τη διαδικασία των αιτήσεων για τη χορήγηση επιδομάτων και συνεργαστήκαμε με τους ελεγκτές προκειμένου να διερευνηθούν στοιχεία σχετικά με την υπόθεση.  

Άμεσα τότε, προβήκαμε στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί και η έρευνα, απομακρύνοντας από τη θέση τους υπαλλήλους που βρίσκονταν σε συγκεκριμένα πόστα και διακόπτοντας αυτόματα την πρόσβασή τους στο εν λόγω πληροφοριακό σύστημα. Οι εν λόγω υπάλληλοι ήταν διαβαθμισμένοι και διέθεταν προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης, έχοντας τη σχετική πιστοποίηση και ελέγχονταν από τον ΟΠΕΚΑ.

Προκειμένου δε να εξυπηρετηθεί το έργο των αρμοδίων Υπηρεσιών που ήλεγχαν την καταγγελία, παραχωρήθηκε η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή στο Δημαρχείο, προφανώς και το σύνολο των στοιχείων που ζητήθηκαν, διευκολύνοντας το έργο τους, ώστε να εξακριβωθεί αν και τι ακριβώς έχει συμβεί.

Ως Δήμος, τον Ιανουάριο του 2021, από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, λάβαμε για πρώτη φορά επίσημη ενημέρωση για στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα που αναφερόταν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και σε ποσά μερικών χιλιάδων ευρώ.

Με εντολή μου η Νομική Υπηρεσία παρακολουθεί στενά το θέμα, το οποίο έχει λάβει την οδό της Δικαιοσύνης, στην οποία έχουμε πλήρη και απόλυτη εμπιστοσύνη».

Βασιλόπουλος: Εδώ και ένα χρόνο είχαμε ξεκινήσει έρευνα-Το δρόμο της Δικαιοσύνης έχει πάρει η υπόθεση με τα επιδόματα
To Top