Βιβλίο

Βαρδακαστάνης: Παρουσιάστηκε το βιβλίο για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία

Διήμερη επίσκεψη στην Καλαμάτα πραγματοποίησε την Τετάρτη 13 Μαρτίου και χτες Πέμπτη ο Γιάννης Βαρδακαστάνης για την παρουσίαση του βιβλίου “Τα δικαιώματά σου στην Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Το βιβλίο «Τα δικαιώματά σου στην ΕΕ» αφορά στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στην ΕΕ”, όπως διαμορφώθηκαν την τελευταία 20ετία, μετά τους αγώνες του ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος, αλλά και των κατά τόπους εθνικών αναπηρικών κινημάτων, όπως είναι το ελληνικό.
Η συγγραφή είναι του EDF και η μετάφραση στα ελληνικά της ΕΣΑμεΑ.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο REX, ενώ χτες βράδυ ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ βρέθηκε στο Μέγαρο Χορού για το 37ο Συνέδριο της ΓΣΣΕ αλλά αποχώρησε λίγο μετά την έναρξη των επεισοδίων.

Ο κ. Βαρδακαστάνης δήλωσε στην κάμερα του Messinialive, ότι από το 2007 γίνεται μια καμπάνια σε όλες τις χώρες της ΕΕ για την ευαισθητοποίηση του κόσμου και για να κινητοποιηθεί θετικά απέναντι στην Ευρώπη. Όσο αφορά στο βιβλίο του ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και EDF κ. Ι. Βαρδακαστάνης ανέφερε ότι είναι οδηγός για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Η Συνομοσπονδία διατρανώνει το μήνυμα της ουσιαστικής σημασίας που έχουν οι ευρωεκλογές για μια δίκαιη εκπροσώπηση των ατόμων με αναπηρία, αλλά ασφαλώς και όλων των πολιτών στην Ευρωβουλή.

Μαζί του στο πάνελ βρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου, κ. Νίκος Καραλής και η οικοδεσπότης πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Μεσσηνίας Αθανασία Καρούνου.

To Top