ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επεισόδια στο συνέδριο της ΓΣΕΕ στο Μέγαρο Χορού – Mαταιώθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση

Μέσα στο Μέγαρο Χορού η πορεία των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων – «Συνδικάτα ταξικά, όχι εργοδοτικά»

Επεισόδια μικρής έκτασης με διαπληκτισμούς σημειώθηκαν σήμερα το βράδυ στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, όπου ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί η έναρξη του συνεδρίου για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ.

Συγκεκριμένα, μέλη του ΠΑΜΕ θέλοντας να διακόψουν ακόμα και να ματαιώσουν τις εργασίες του 37ου πανελληνίου συνεδρίου της ΓΣΕΕ, εισέβαλαν στον χώρο λίγα λεπτά μετά τις 19:00 και γρήγορα η ένταση γενικεύτηκε.

Η μικρή ομάδα των security δεν μπόρεσε να εμποδίσει τα περίπου 600 – 700 μέλη του ΠΑΜΕ, τα οποία έφτασαν υπό βροχή και σε μαζική πορεία των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων.
Μετά το “ντου” προπηλάκισαν μέλη της ΓΣΕΕ που βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα και σημειώθηκαν επεισόδια μικρής έκτασης.

Τα μέλη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος εισήλθαν εντός του χώρου όπου γίνεται η εκδήλωση, κρατώντας πικέτες και φωνάζοντας συνθήματα όπως, «Συνδικάτα ταξικά, όχι εργοδοτικά», «Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά», «Μες’ στα σωματεία χτίζουν καριέρες, να ποιοί είναι οι εργατοπατέρες», «Εργατοπατέρες απεργοσπάστες, οι εργάτες σας γύρισαν τις πλάτες», «φέρατε εργοδότες μες’ στα σωματεία, να ποια είναι η δημοκρατία».

Κρέμασαν πανό του ΠΑΜΕ και των Ομοσπονδιών μέσα στην αίθουσα της εκδήλωσης, όπου μεταξύ άλλων αναγράφεται, «Τα 100 χρόνια του εργατικού κινήματος ανήκουν σε εκείνους που πάλεψαν και έδωσαν και τη ζωή τους για την εργατική τάξη. Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών», ενώ σε άλλο πανό υπάρχει και η φωτογραφία των νεκρών λιμενεργατών στην απεργία στις 9 Μάη 1934 στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Δρώμενο και συνθήματα

Μάλιστα στην διάρκεια της αγωνιστικής παρέμβασης επανέλαβαν το δρώμενο που έκαναν νωρίτερα στη συγκέντρωση μπροστά στο ΕΚ Καλαμάτας, με εργάτες ντυμένους σε Τσίπρα και Φέσσα, που κρατάνε τα «σκυλάκια τους», δηλαδή την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΣΕ Γιάννης Παναγόπουλος έδωσε βήμα στην Χριστίνα Καραμαλίκη, εκ μέρους του Σωματείου Καθαριστριών του Πειραιά.Για μια ώρα περίπου ακούγονταν συνθήματα μέσα στην αίθουσα και φυσικά η συναυλία που είχε προγραμματιστεί ματαιώθηκε.

Λίγο μετά τις 21:20 αποχώρησαν οι διαδηλωτές με περίπου 8-10 πούλμαν που είχαν έρθει από περιοχές της Πελοποννήσου κι από την Αθήνα.

Γ. Περράκης: Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ να είναι εργατών και όχι εργοδοτών

Για την ιστορία σας παρουσιάζουμε το ρεπερτόριο της “Αρμονίας” που δεν ακούστηκε…

To Top