ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσώνης: Ζητά από το Υπουργείο Οικονομικών την αναστολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των δημοτών Μεσσήνης

ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΚΡΑΙΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΩΣΑΝ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Αίτημα προς το Υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου απέστειλε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης. Σε αυτό εξηγεί τη δυσχερή οικονομική κατάσταση των δημοτών Μεσσήνης που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα το τελευταίο διάστημα, επικαλούμενος και την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που δόθηκε από το Γ.Γ.Πολιτική Προστασίας και ισχύει μέχρι και την 1η Απριλίου 2019.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι Δημοτικές Ενότητες Πεταλιδίου και Μεσσήνης έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ήδη μετά την επέλαση του μεσογειακού κυκλώνα “Ζορμπά” στις 29 Σεπτεμβρίου 2018, και στη συνέχεια δόθηκε παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή.
Ο δήμαρχος ζητά λοιπόν από την υφυπουργό Οικονομικών να εκδόσει απόφαση αναστολής της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών των δημοτών προς το Δημόσιο, δηλαδή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, δίνοντας ουσιαστικά οικονομική “ανάσα” για λίγο στους δημότες Μεσσήνης.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Μεσσήνης μεταξύ άλλων αναφέρει: “Δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες ένα νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας έπληξε τον Δήμο Μεσσήνης και ήρθε να προσθέσει ακόμη περισσότερα προβλήματα στους ήδη ταλαιπωρημένους δημότες μας. Υπήρξαν μεγάλες καταστροφές τόσο σε επιχειρήσεις, σπίτια, αλλά κυρίως επλήγησαν οι αγροτικές καλλιέργειες με αποτέλεσμα οι δημότες μας να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά τόσο στις φορολογικές όσο και στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

Για τους ανωτέρω λόγους παρακαλούμε πολύ όπως εξετάσετε τη δυνατότητα, βάσει των διατάξεων της παραγράφου 5 του πέμπτου άρθρου του Ν. 2275/1994(α’ 238), όπως ισχύει, με τις οποίες ο Υπουργός Οικονομικών, με αποφάσεις του που δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δύναται σε εξαιρετικές περιπτώσεις σεισμών, πλημμυρών ή άλλων θεομηνιών, από τις οποίες προκαλούνται σημαντικές ζημιές σε μεγάλο αριθμό φορολογουμένων, να αναστέλλει την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, έκδοσης μιας τέτοιας απόφασης που να περιλαμβάνει το Δήμο Μεσσήνης.

Ελπίζοντας ότι θα κατανοήσετε τη δυσχερή οικονομική θέση των δημοτών μας και θα ανταποκριθείτε στο αίτημά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία”.

Το αίτημά του εστάλη στο Υπουργείο στις 29/1/2019 και μέχρι σήμερα, όπως μας δήλωσε, δεν έχει πάρει απάντηση ο Δήμος .

Διαβάστε εδώ την απόφαση παράτασης του Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννη Ταφύλη:ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΗΡΥΞΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Μ.Π.

Τσώνης: Ζητά από το Υπουργείο Οικονομικών την αναστολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των δημοτών Μεσσήνης
To Top