ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσώνης: 18 στρέμματα του ΟΣΕ θα παραχωρηθούν για 99 χρόνια στον Δήμο Μεσσήνης

ΤΣΩΝΗΣ: “ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ”

Μέσα στον Ιανουάριο θα υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης των 18 στρεμμάτων του ΟΣΕ Μεσσήνης προς τον Δήμο Μεσσήνης, όπως ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης. Σε συνάντηση που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΑΙΟΣΕ, Θανάση Σχίζα, λύθηκαν οι όποιες εκκρεμότητες και συμφώνησαν να παραχωρηθεί η έκταση του ΟΣΕ στον Δήμο για σχεδόν ένα αιώνα (99 χρόνια)!

Στην συγκεκριμένη έκταση ο Δήμος Μεσσήνης έχει δρομολογήσει να γίνει αθλητικό κέντρο και Κολυμβητήριο και μάλιστα το έργο έχει ενταχθεί στο κοινό “πακέτο” έργων για ΣΔΙΤ των Δήμων Μεσσήνης και Καλαμάτας.

“ΕΙΜΑΙ ΕΥΤΥΧΗΣ ΠΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ”

“Μεγάλο γεγονός”, χαρακτήρισε την εν λόγω εξέλιξη ο Γιώργος Τσώνης, συμπληρώνοντας ότι “μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε ένα πρότυπο Αθλητικό Κέντρο, όχι μόνο σε Μεσσηνιακό επίπεδο, αλλά ίσως και σε Πελοποννησιακό”.
“Αυτό το κομμάτι δεν το άγγιξε κανείς ποτέ! Δεν το διεκδίκησε κανείς ποτέ!” επεσήμανε ο δήμαρχος Μεσσήνης, δηλώνοντας ταυτόχρονα ευτυχής που ο δήμος κατάφερε να αποκτήσει ένα μεγάλο περιουσιακό στοιχείο μετά από τόσα χρόνια. “και θα είμαι πιο ευτυχής όταν θα αρχίσουν να γίνονται τα έργα και θα το απολαμβάνουν οι δημότες”.

“ΕΠΙ 2 ΩΡΕΣ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΗΣ-ΜΠΟΥΚΑΣ”

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο Σταύρο Μαρτίνο για το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας του σιδηροδρομικού σταθμού, ο Δήμαρχος δήλωσε ότι στη συνάντηση που είχε με τους παράγοντες του ΟΣΕ επί 2 ώρες συζητούσαν για τη σιδηροδρομική διασύνδεση Καλαμάτας-Μεσσήνης-Μπούκας.

“Πρόκειται για ένα όραμά μου, που έχω σκοπό να το τρέξω, και πιστεύω κάποια στιγμή να γίνει πραγματικότητα. Υπάρχουν λύσεις, υπάρχουν τρόποι”, δήλωσε ο δήμαρχος, και εκτίμησε ότι βλέπει τη διασύνδεση Καλαμάτας- Μεσσήνης πολύ κοντά. Ο δήμαρχος Μεσσήνης, τέλος, ήταν καυστικός απέναντι σε εκείνους που αντιμετώπισαν ειρωνικά το θέμα λέγοντας πως “όσοι μιλούν ειρωνικά, ας προσέχουν γιατί τα γεγονότα θα τους διαψεύδουν!”

Μ.Π.

To Top