Το δικό μου Σχολείο

Τσίπρας: “Κατάντια για τη χώρα να κάνουν παιδιά μάθημα σε καφενείο”

Δριμεία κριτική ασκεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, μετά το φιάσκο τηλεκπαίδευσης και τα προβλήματα σύνδεσης σε όλη τη χώρα. Με τους μικρούς μαθητές σε κάποιες περιοχές να μην μπορούν να παρακολουθήσουν μάθημα, είτε γιατί δεν υπήρχε σύνδεση, είτε γιατί δεν διέθεταν τάμπλετ ή λάπτοπ. Οι εικόνες μαθητών να κάνουν μάθημα σε βεράντα καφενείου(!) στο χωριό Πεύκη του Δήμου Πύργου, το μοναδικό που  διέθετε ίντερντετ, συνδεδεμένοι με μόλις 2 κινητά τηλέφωνα είναι συγκλονιστική. Όπως και τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ για τον 9χρονο μαθητή στην Πάτρα, που κάνει μάθημα μέσα σε κρεοπωλείο, δίπλα στις συκωταριές, με τον κινητό της γιαγιάς του. Για τριτοκοσμικές εικόνες και κατάντια για τη χώρα έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

“Η εικόνα αυτή δυστυχώς δεν είναι από κάποια τριτοκοσμική χώρα. Είναι από την Ελλάδα της κυβέρνησης των «αρίστων». Πέντε μικροί μαθητές μέσα στο κρύο μπροστά σε δύο κινητά να προσπαθούν μάταια να παρακολουθήσουν μάθημα.

Η κατάντια αυτή είναι κατάντια του κ. Μητσοτάκη και της κας Κεραμέως. Είναι όμως, δυστυχώς, ταυτόχρονα και κατάντια της χώρας.

Εδώ και έξι μήνες ήξεραν ότι θα έρθει δεύτερο κύμα.

Και αντί να προετοιμαστούν, αυτοθαυμάζονταν.

Αντί να μειώσουν τους μαθητές στις τάξεις, τους αύξησαν.

Αντί να να φροντίσουν να προμηθευτούν όλοι οι μαθητές φορητούς υπολογιστές, τους έστειλαν παγούρια και μάσκες – τραπεζομάντηλα.

Αντί να ενισχύσουν τη δημόσια διαδικτυακή πλατφόρμα έκαναν ύποπτες συμβάσεις με ένα μόνο πάροχο που αποδεικνύεται ανεπαρκής.

Για ακόμη μία φορά η πολυδιαφημισμένη τηλεκπαίδευση μετατρέπεται σε φιάσκο, αφήνοντας μαθητές να περιμένουν μάταια με τις ώρες μπροστά στην οθόνη και πολλούς γονείς να έχουν χάσει μαζί με μία ημέρα από τη δουλειά τους και την υπομονή τους.

Ωστόσο, ακόμα και αν λειτουργούσε άψογα, για χιλιάδες οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα, δεν έχουν τα μέσα για να ανταπεξέλθουν ταυτόχρονα σε τηλεκπαίδευση των παιδιών τους και τηλεργασία, θα ήταν δώρον άδωρον.

Μία τετραμελής οικογένεια χρειάζεται τουλάχιστον δύο με τρεις υπολογιστές. Έχει σκεφθεί κανείς στην κυβέρνηση πόσα νοικοκυριά μπορούν να διαθέσουν αυτά τα χρήματα;

Μάλλον όχι.

Γιατί;

Απλά γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα.

Πάλι καλά που κάτι άρχισαν τελευταία να καταλαβαίνουν, ότι υπάρχουν πολίτες εξαρτημένοι από το μισθό τους…” καταλήγει η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε και αυτό:

Και μετά σου λέει… μάθε παιδί μου γράμματα με τηλεκπαίδευση!: Εικόνες ντροπής με 5 παιδάκια στο χωριό Πεύκη του δήμου Πύργου να προσπαθούν χωρίς ίντερνετ μέσα στο κρύο, στην αυλή ενός καφενείου με ένα κινητό να κάνουν μάθημα

Τσίπρας: “Κατάντια για τη χώρα να κάνουν παιδιά μάθημα σε καφενείο”
To Top