Υγεία

Τσίοδρας: 35 νέα κρούσματα σήμερα-530 σύνολο-18 διασωληνωμένοι

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΣΙΟΔΡΑ: “ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 100% ΑΣΦΑΛΗΣ

“Περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες” επεσήμανε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας

Τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την απογευματινή ενημέρωση του υπουργείο Υγείας.

Τα νέα κρούσματα είναι 35 και συνολικά οι περιπτώσεις του Covid-19 στη χώρα μας είναι 530, τα περισσότερα των οποίων στην Αθήνα.

100 ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΙ 18 ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΜΕΘ

Τσιόδρας: “Περιμένουμε ότι θα διασωληνωθούν περισσότεροι”

98 από τα κρούσματα εξ αυτών είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης, 100 νοσηλεύονται, από τους οποίους οι 18 είναι διασωληνωμένοι. Όπως είπε ο καθηγητής,  από τους 100, το 79% έχουν υποκείμενα νοσήματα, οι 54% είναι άνδρες, και το 47% είναι άνω των 65 ετών. Yπολογίζεται ότι από τα νέα κρούσματα είναι πιθανό ένα 15% να διασωληνωθεί. Την ίδια ώρα, 19 συμπολίτες μας έχουν ήδη πάρει εξιτήριο.

ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ 24ΩΡΕΣ

Την ίδια ώρα, τρεις άνθρωποι πέθαναν μέσα σε 24 ώρες από τον κορονοϊό. Οι νεκροί είχαν μέσο όρο τα 76 χρόνια. Από τους συνολικά 13 νεκρούς, οι 12 είχαν υποκείμενα νοσήματα, ενώ το 13ο θύμα του κορονοϊού ήταν άνω των 90.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι ένα από τα κύρια σημεία διασποράς είναι τα νοσοκομεία. Απαιτείται μεγάλη προσοχή για όσους συρρέουν στα νοσοκομεία. Στα δικά μας νοσοκομεία έρχονται άνθρωποι που διαλύουν την καραντίνα. “Πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε σαν χώρους ιερούς, πρέπει οι γιατροί να χουν χώρο και για άλλα προβλήματα υγείας¨είπε ο κ. Τσιόδρας.

Ο καθηγητής συγκινημένος αναφέρθηκε στον κίνδυνο που διατρέχουν κίνδυνο και κυρίως της μεγάλες ηλικίες και τις ευπαθείς ομάδες. Τόνισε ότι η σοβαρότητα της νόσου είναι τόσο μεγάλη καθώς βλέπουμε και μικρότερες ηλικίες.

Video:Skai

To Top