ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρία νέα εποχικά πυροσβεστικά κλιμάκια στη Μεσσηνία

ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ, ΠΥΛΟΥ- ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΘΑ ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΟΥΝ ΣΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΤΡΕΧΟΥΣΑΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Την ίδρυση τριών εποχικών πυροσβεστικών κλιμακίων στη Μεσσηνία προγραμματίζει το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού σώματος για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο που ξεκίνησε σήμερα.
Τα εποχικά κλιμάκια πρόκειται να στεγαστούν στην ευρύτερη περιοχή της Καρδαμύλης στη Δυτική Μάνη, στην περιοχή της Κορώνης και στο Σιδηρόκαστρο Τριφυλίας.

Σε Κορώνη και Σιδηρόκαστρο θα στεγαστούν τα νέα εποχικά κλιμάκια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Μessinialive, στη Δυτική Μάνη έχει επιλεγεί να γίνει η εγκατάσταση του κλιμακίου στο πρώην Δημοτικό Σχολείο του Προαστίου, ενώ αναζητούνται κτίρια με τις κατάλληλες προδιαγραφές στις άλλες δύο περιοχές, από τους Δήμους.

Το Προάστιο Δυτικής Μάνης

Η είσοδος στο προαύλιο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Προαστίου όπου και θα εγκατασταθεί το εποχικό πυροσβεστικό κλιμάκιο για την περιοχή της Δυτικής Μάνης

Τα κλιμάκια θα επανδρωθούν με εποχικούς αλλά και μόνιμους πυροσβέστες και οχήματα, με στόχο την καλύτερη κάλυψη και πιο άμεση αντίδραση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας σε περιστατικά πυρκαγιών.
Ευχή όλων βέβαια είναι να διατηρηθούν περισσότερο διάστημα ενεργά τα συγκεκριμένα φυλάκια, αφού οι ανάγκες δεν περιορίζονται μόνο στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Τρία νέα εποχικά πυροσβεστικά κλιμάκια στη Μεσσηνία
To Top