ΜΕSSINIA LIVE

Tρία μέτωπα φωτιάς από τα ξημερώματα στο Βασιλίτσι!

ΤΑ ΔΥΟ ΕΧΟΥΝ ΕΛΕΓΧΘΕΙ-ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΟΡΙΟΘΕΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ

ΓΙΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΜΙΛΑ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Κ.ΘΕΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Σε εξέλιξη βρίσκονται από τα ξημερώματα 3 διαφορετικές εστίες φωτιάς στο Βασιλίτσι. Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 4.30 τα ξημερώματα σε δασική περιοχή, στο δρόμο Βασιλίτσι προς Φοινικούντα, 500 μέτρα απο τον οικισμό, αλλά ευτυχώς ελέγχθηκε αμέσως εν τη γενέσει της και δεν πρόλαβε να επεκταθεί. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο και κατάφεραν να τη σβήσουν.

Το δεύτερο μέτωπο φωτιάς ξέσπασε λίγο αργότερα σε πολύ κοντινή απόσταση-500 μέτρα- απο την πρώτη πυρκαγιά. Οι πυροσβέστες που επιχειρούν αυτή την ώρα στην περιοχή κατάφεραν να οριοθετήσουν σήμερα το πρωί αυτή την πυρκαγιά, ενώ το τρίτο μέτωπο- και μεγαλύτερο- καίει αυτή την ώρα και καταβάλλονται προσπάθειες να ελεγχθεί.
Στην περιοχή επιχειρούν από αέρος και 3 πετζετέλ που έχουν βάση την Καλαμάτα, που μαζί με τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τα οχήματα που έχουν σπεύσει στην περιοχή καταβάλλονται προσπάθειες να περιορίσουν το μέτωπο αυτό.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, πύραρχο Κωνσταντίνο Θεοφιλόπουλο που βρίσκεται απο την πρώτη στιγμή στο μέτωπο των πυρκαγιών και συντονίζει τις προσπάθειες πυρόσβεσης, η πρώτη εστία φωτιάς έχει σχεδόν σβηστεί, η δεύτερη οριοθετήθηκε το πρωί, ενώ αυτή την ώρα επιχειρείται να ελεγχθεί και η τρίτη.

Ο διοικητής κάνει λόγο για εμπρησμό καθώς η ώρα που εκδηλώθηκαν οι τρεις πυρκαγιές- απο τις 4.30 και μετά μέσα σε μια δασική περιοχή- με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς για τη Μεσσηνία χθες και σήμερα-συνηγορούν στην περίπτωση εμπρησμού.

Όπως μας δήλωσε στο MessiniaLIVE, o κ. Θεοφιλόπουλος, οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι γύρω στα 4 με 5 μποφόρ, βορειοδυτικοί, και μέχρι στιγμής με έναν πρώτο απολογισμό οι φωτιές έχουν κάψει 500 τ.μ η πρώτη, 50 στρέμματα η δεύτερη και 100 στρέμματα γης η τρίτη.

Η δασική έκταση που καίγεται είναι κυρίως πουρνάρια, σχίνα, ασφαλαχτοί και κουμαριές. “Το τρίτο μέτωπο μέχρι να το περιορίσουμε θα μας δυσκολέψει ακόμα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας.

Tρία μέτωπα φωτιάς από τα ξημερώματα στο Βασιλίτσι!
To Top