Αθλητισμός

Τρελό σενάριο περί κοινής υποψηφιότητας Ελλάδας, Σαουδικής Αραβίας και Αιγύπτου για το Μουντιάλ 2030

Το σχετικό ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε σε αιγυπτιακή ιστοσελίδα, με βάση την οποία οι τρεις χώρες έχουν έρθει σε καταρχήν συμφωνία

Η Ελλάδα ετοιμάζει φάκελο από κοινού με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο προκειμένου να αναλάβουν τη συνδιοργάνωση του Μουντιάλ το 2030.

Την είδηση αποκάλυψε το cairo24.com και οι τρεις πλευρές διευθέτησαν τις τελικές λεπτομέρειες προκειμένου να καταθέσουν την πρόταση για την ανάληψη της διοργάνωσης. Για την ακρίβεια το αιγυπτιακό δημοσίευμα αναφέρει ότι μέσα στη συμφωνία υπάρχει πρόβλεψη για ανέγερση να χτιστεί γηπέδου στο Ελ Αλαμέιν, το οποίο θα προστεθεί στα γήπεδα της χώρας που μπορούν να διεξαχθούν μεγάλες διοργανώσεις.

Για την ώρα, τα γήπεδα που θα μπορούσε να θέσει η Ελλάδα στη διάθεση της διοργάνωσης σ’ έναν τέτοιο φάκελο είναι η OPAP Arena, ένα νεόκτιστο γήπεδο της ΑΕΚ, το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ένα από τα πιο σύγχρονα και το ΟΑΚΑ, που έχει μεγάλη χωρητικότητα και έχει διοργανώσει μεγάλα events. Παράλληλα, υπάρχουν τα πρότζεκτ του Βοτανικού και της Νέας Τούμπας, τα οποία δρομολογούνται και δεδομένα θα είναι έτοιμα το 2030.

Τα Παγκόσμια Κύπελλα του 2022 και του 2026 δεν έχουν ακόμη διεξαχθεί και ορισμένες χώρες σκέφτονται ήδη το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030.

Η Αργεντινή, η Χιλή, η Παραγουάη και η Ουρουγουάη έχουν ήδη υποβάλει φακέλους για το τουρνουά που θα σηματοδοτήσει τον εορτασμό της 100ής επετείου του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Ιγκνάσιο Αλόνσο, πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ουρουγουάης, σχολίασε σχετικά: «Είναι σωστό να γιορτάσουμε τα 100 χρόνια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στον τόπο όπου ξεκίνησε, στον τόπο όπου είχαν το θάρρος και το όραμα να το διοργανώσουν για πρώτη φορά».

Αφού φιλοξένησε το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο το 1930, η Ουρουγουάη ελπίζει να επαναφέρει το τουρνουά με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από το αρχικό, με την Αργεντινή, την Παραγουάη και τη Χιλή να είναι επίσης υποψήφιες.

Η Χιλή φιλοξένησε το τουρνουά του 1962, ενώ η Αργεντινή το 1978. Η Παραγουάη είναι η μόνη χώρα από τις τέσσερις που δεν έχει φιλοξενήσει τη διοργάνωση σε οποιαδήποτε μορφή.

Άλλα έθνη που ανταγωνίζονται για τη διοργάνωση το 2030 είναι η Ισπανία και η Πορτογαλία, η οποία θα είναι επίσης κοινή υποψηφιότητα. Οι δύο χώρες επιβεβαίωσαν την υποψηφιότητα το 2021. Η FIFA αναμένεται να κάνει την επιλογή της εντός δύο ετών.

 

Τρελό σενάριο περί κοινής υποψηφιότητας Ελλάδας, Σαουδικής Αραβίας και Αιγύπτου για το Μουντιάλ 2030
To Top