Αθλητισμός

“Ιστορική συνεργασία για το Mεσσηνιακό ποδόσφαιρο”

Μεσσηνιακός, Πανθουριακός και Αίαντας Καλαμάτας επισημοποίησαν την συνεργασία τους κάνοντας λόγο για μία σύμπραξη που θα αποτελέσει ορόσημο και θα σηματοδοτήσει το τοπικό ποδόσφαιρο στα επόμενα χρόνια

Για μία συνεργασία που θα αποτελέσει ορόσημο και θα σηματοδοτήσει το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο τα επόμενα χρόνια μίλησαν οι συντελεστές της σύμπραξης τριών ομάδων του νομού, του Μεσσηνιακού, του Πανθουριακού και του Αίαντα Καλαμάτας, στην συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν για την επισημοποίηση της συνεργασίας στο γήπεδο Μεσσηνιακού.

Στο ιστορικό γήπεδο βρέθηκαν παράγοντες και των τριών ομάδων και στο πάνελ πήραν θέση ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού Παναγιώτης Στασινόπουλος, ο πρόεδρος του Πανθουριακού Αγαθοκλής Χριστόπουλος, ο Γιάννης Σακελλαρόπουλος από τον Αίαντα Καλαμάτας, ενώ συντονιστής ήταν ο Σταύρος Χριστόπουλος.

Διέξοδος οι συνεργασίες

Οι συνεργασίες είναι διέξοδος και μπορούν να διορθώσουν πολλά πράγματα στο χώρο του αθλητισμού. Ενστερνιστήκαμε το όραμα του Αγαθοκλή Χριστοπούλου και καταλήξαμε σε συμφωνία δίνοντας έμφαση στην αθλητική και ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών”, επισήμανε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού Παναγιώτης Στασινόπουλος κάνοντας στην συνέχεια αναφορά για την αρχή μιας νέας σελίδας στο μεσσηνιακό αθλητισμό.

Η απόφαση για το εγχείρημα

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο πρόεδρος του Πανθουριακού Αγαθοκλής Χριστόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στην πρώτη του επαφή με τον Γιάννη και τον Τάκη Σακελλαρόπουλο, το Νοέμβριο του 2021, όπου και ουσιαστικά έγινε η πρώτη κουβέντα για την συνύπαρξη.

Κέρδισαν την εμπιστοσύνη μου καθώς είναι παιδιά που έχουν μοχθήσει για το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο. Στη συζήτηση μαζί τους κατάλαβα ότι είναι ώρα να γίνει κάτι μεγάλο για το ποδόσφαιρό μας. Η συνεργασία των τριών σωματείων εφόσον το χειριστούμε σωστά, έχει δυναμική. Εξαρτάται από εμάς να κάνουμε μία μεγάλη επένδυση που θα στεφθεί από επιτυχία και θα φέρει αποτελέσματα. Η αρχή μας είναι πως τα παιδιά πρέπει πρώτα από όλα να έχουν παιδεία και εκεί πάνω θα βασιστούμε. Βρήκα δύο συνοδοιπόρους και πιστεύω ότι θα βγει κάτι καλό. Θα κάνουμε κάτι πολύ μεγάλο”, τόνισε ο διοικητικός ηγέτης του Πανθουριακού, ο οποίος αναφέρθηκε και στο τοπικό ποδόσφαιρο κάνοντας λόγο για τα ποσά που δαπανώνται.

Οι παράγοντες πρέπει να βάλουν μυαλό. Είναι αδιανόητα υψηλά τα ποσά και τα μπάτζετ στο τοπικό πρωτάθλημα και έχω και εγώ κατά το παρελθόν κάνει λάθος σε αυτό τον τομέα”, είπε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε και την πικρία του για πράγματα που τον στεναχώρησαν μετά την παρουσία στα διοικητικά πράγματα της Καλαμάτας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Δεν βρέθηκε κάνεις να βγει να πει πως εάν δεν ήμουν εγώ το 2018 η Καλαμάτα θα είχε διαλύσει και δεν θα είχε καταφέρει τελικά να ανέβει στην football league.”

“Να κάνουμε κάτι μεγάλο”

Ο Γιάννης Σακελλαρόπουλος από την πλευρά του τόνισε ότι η συνεργασία των τριών ομάδων αποτελεί την σύμπραξη ενός ιστορικού σωματείου, όπως ο Μεσσηνιακός, υπάρχει το όραμα ενός επιχειρηματία του Αγαθοκλή Χριστόπουλου και η δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες του Αίαντα. Με αμοιβαίο σεβασμό, όρεξη και διάθεση για δουλειά θα τα καταφέρουμε. Είναι μονόδρομος τέτοιου είδους συνεργασίες. Θέλουμε να εξελίξουμε αυτή τη σύμπραξη και να κάνουμε κάτι μεγάλο. Άμεσος στόχος μας είναι να αναγεννήσουμε τον Μεσσηνιακό και να διατηρήσουμε ανταγωνιστικό τον Πανθουριακό στην Α’ τοπική. Μακροπρόθεσμα φιλοδοξούμε το γήπεδο του Μεσσηνιακού να γίνει μία μεγάλη κυψέλη και σε λίγα χρόνια οι δύο ομάδες να απαρτίζονται από παιδιά των ακαδημιών.

“Ιστορική στιγμή”

Στην παρουσίαση βρέθηκε ως προσκεκλημένος και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας Βασίλης Σπηλιώτης από τον οποίο ζητήθηκε να τοποθετηθεί. Πρόκειται για μία ιστορική μέρα για το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο που θα στιγματίσει το μέλλον. Έχουμε να κάνουμε με τον Μεσσηνιακό, τον αρχαιότερο σύλλογο στην Ελλάδα, με τον Αίαντα που διατηρεί 20 χρόνια Ακαδημίες και έχει τροφοδοτήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο με σπουδαίους ποδοσφαιριστές αλλά και ένα ιστορικό σωματείο τον Πανθουριακό με την παρουσία του Αγαθοκλή Χριστόπουλου που εγγυάται την βιωσιμότητα του εγχειρήματος. Η ΕΠΣ Μεσσηνίας θα είναι αρωγός. Η 4η Αυγούστου 2022 είναι μεγάλη μέρα για το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο και μία ιστορική στιγμή”, κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ.

Στη συνέντευξη Τύπου τοποθετήθηκε και ο Δημήτρης Πουλόπουλος ο οποίος τόνισε πως το μοντέλο ανάπτυξης με τις Ακαδημίες, έτσι όπως αναλύθηκε, ταιριάζει απόλυτα με τα πιστεύω του και μίλησε με εγκωμιαστικά σχόλια για τον Αγαθοκλή Χριστόπουλο σημειώνοντας πως η παρουσία του τιμά το ποδόσφαιρο.

 

To Top