Chef Stories

Τραγανές ροδέλες κολοκυθιού στο φούρνο

Κολοκυθάκι με επικάλυψη από πατατάκια ψημένα στο φούρνο

Μια πανεύκολη συνταγή που θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Το καλύτερο σνακ για όλες τις ώρες!

Υλικά για 8 άτομα

2 κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες
1/2 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
1/4 φλ. γάλα
1 μεγάλο αυγό
αλάτι, πιπέρι
1 1/2 φλ. πατατάκια θρυμματισμένα
1/2 φλ. αλεύρι
2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος


Τρόπος μαγειρέματος

Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και άλειψε ελαφρώς με λάδι ένα ταψί.
Αλατοπιπέρωσε τα κολοκυθάκια και ανακάτεψέ τα με τη σκόνη σκόρδου.
Σε ένα μπολ ανακάτεψε το γάλα με το αυγό.
Σε ένα δεύτερο μπολ βάλε το αλεύρι και σε ένα τρίτο τα θρυμματισμένα πατατάκια.
Βούτηξε κάθε ροδέλα στο αλεύρι, έπειτα στο μείγμα με το γάλα και τέλος στα πατατάκια.
Τοποθέτησε τα κολοκυθάκια στο ταψί και ψήσε στο φούρνο για 25 λεπτά.
Σέρβιρε πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή απόλαυση!

www.tlife.gr

Τραγανές ροδέλες κολοκυθιού στο φούρνο

Δημοφιλέστερα

To Top