ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σπείρα γυναικών με μαντήλες ξαφρίζει φούρνους και καφετέριες

ΜΕ ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΑ ΤΟΥΣ

Σπείρα γυναικών εξαπατά τις τελευταίες ημέρες επαγγελματίες της Καλαμάτας και με την μέθοδο της απασχόλησης αποσπούν ποσά από 10 μέχρι και 50 ευρώ από τους υπαλλήλους στο ταμείο.

Συγκεκριμένα δυο γυναίκες με καλυμμένα τα πρόσωπά τους με επώνυμες μαντήλες και φορώντας μάσκα λόγω covid εισέρχονται σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε φούρνους. Έξω από το κατάστημα υπάρχει και μια άλλη που φυλάει τσίλιες, μην εμφανιστεί αστυνομικός.

Κάνουν δήθεν αγορές τροφίμων και καφέδων μεγάλης αξίας και πηγαίνουν μετά το ταμείο ισχυριζόμενες είτε πως δεν έχουν τόσα χρήματα να τα αγοράσουν είτε δίνοντας χαρτονόμισμα των 100 ευρώ. Η μια από τις γυναίκες μιλά σπαστά ελληνικά, οι άλλες δύο δεν μιλούν καθόλου. Εκτιμάται ότι πρόκειται για αλλοδαπές.


Εικόνα από την σημερινή επιδρομή τους σε καφέ της πόλης από το οποίο έκλεψαν 20 ευρώ…

Κι εκεί αρχίζει η απάτη: κάνοντας νευρικές κινήσεις και μιλώντας συνεχώς δημιουργούν μια έκρυθμη κατάσταση και μια φασαρία και οι δοσοληψίες χαρτονομισμάτων με την ταμία δίνουν και παίρνουν. Αποτέλεσμα είναι με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις να κρύβουν ένα χαρτονόμισμα και στο τέλος να φεύγουν …κερδισμένες!
Μέχρι σήμερα έχουν ξεγελάσει τους υπαλλήλους σε τουλάχιστον πέντε καταστήματα ενώ φέρεται να έχουν αποσπάσει πάνω από 200 ευρώ.
Οι καταστηματάρχες έχουν ήδη προβεί σε καταγγελίες στην Ελληνική Αστυνομία ενώ υπάρχει και άφθονο φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας.
Το βέβαιο είναι πως αν συνεχίσουν την δράση τους το μέλλον τους είναι προδιαγεγραμμένο…

Σπείρα γυναικών με μαντήλες ξαφρίζει φούρνους και καφετέριες
To Top