ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λύρας: Είμαστε παρόντες για να ενώσουμε και να συνθέσουμε – Οι Κοινότητες είναι οι φωνές του τόπου μας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΥΡΑΣ ΣΤΟ MESSINIALIVE, ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 2 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών και φιλοξενούμε στο Μessinialive τον Πρόεδρο της κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτη Λύρα, για να κάνει μία αποτίμηση αυτής της διετίας, η οποία διανύθηκε στη σκιά της πανδημίας, δυσκολεύοντας την καθημερινότητα και τις γενικότερες αυτόδιοικητικές πράξεις και αποφάσεις.
Ο κ. Λύρας αναφέρθηκε στις πρωτόγνωρες εκλογές του 2019 και τόνισε πως “οι Κοινότητες είναι οι φωνές του τόπου προτείνουν λύσεις και βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με την κοινωνία”, ενώ έστειλε το δικό του μήνυμα ενότητας και συνεργασίας προς όλες τις δυνάμεις.
Αναφερόμενος στο νέο νόμο για την Αυτοδιοίκηση δήλωσε χαρακτηριστικά πως “διορθώνει ένα πρόβλημα δημιουργώντας ένα άλλο”, τονίζοντας πως “οι Κοινότητες πρέπει να μείνουν ανεξάρτητες αφού έχουν γνωμοδοτικό ρόλο και οι συμπολίτες μας τις έχουν αγκαλιάσει”, ενώ είναι ενδεικτικό πως το 95% των σχολίων στην διαβούλευση του νέου νόμου αφορούν τις κοινότητες!
Τέλος ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας έστειλε το δικό του μήνυμα για την επετειακή χρονιά που διανύουμε τονίζοντας πως “η δική μας η γενιά πρέπει να αφήνει το στίγμα της στην επόμενη”.

To Top