ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουριστικά τρένα με ΣΔΙΤ στην Πελοπόννησο θέλει ο Τατούλης

Επαναλειτουργία του Σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο με ΣΔΙΤ ζητά ο Πέτρος Τατούλης- “Έχουμε έτοιμο σχέδιο και χρηματοδοτικό εργαλείο”, δηλώνει χαρακτηριστικά

Τατούλης:«Έτοιμη η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο»

Την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο ως τουριστικού με τη λογική της κρουαζιέρας, επαναφέρει στο προσκήνιο ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, λέγοντας πως υπάρχει έτοιμο σχέδιο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκρίνοντας τη λύση με ΣΔΙΤ.

«Διεκδικούμε την αρμοδιότητα ώστε μαζί με τους Δήμους και τους φορείς του ΟΣΕ να προκηρύξουμε διαγωνισμό με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης απαντώντας σε σχετική επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, στο Ναύπλιο, τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018.

«Έχουμε έτοιμο σχέδιο, έτοιμο χρηματοδοτικό εργαλείο και έχουμε αποδείξει την αξιοπιστία και τη συνέπειά μας στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου» τόνισε ο Πέτρος Τατούλης, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «πριν από μερικά χρόνια διοργανώσαμε διεθνές συνέδριο για το λόγο αυτό στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης, τον πιο έγκριτο φορέα για το θέμα αυτό, με τη συμμετοχή στελεχών του ΟΣΕ και του Υπουργείου Υποδομών. Δυστυχώς όμως το Υπουργείο δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του κλονίζοντας την αξιοπιστία του».

Το σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, προβλέπει την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου ως τουριστικού με τη λογική της κρουαζιέρας, ως συγκοινωνιακού και ως μεταφορικού όπου είναι βιώσιμο.

«Λίγες μέρες πριν παρουσιάσαμε στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Παγκόσμιου Φόρουμ Τουρισμού της Λουκέρνης Martin Barth το σχέδιό μας, ο οποίος έμεινε έκπληκτος από το σχεδιασμό μας και αυτά που έχουμε πετύχει» δήλωσε τέλος ο κ. Τατούλης.

Τουριστικά τρένα με ΣΔΙΤ στην Πελοπόννησο θέλει ο Τατούλης
To Top