ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΕΥΑΜεσσήνης: Προειδοποιεί με διακοπές νερού-όχι άσκοπη κατανάλωση για 6 ώρες καθημερινά

Toν κώδωνα κινδύνου για έλλειψη νερού κρούει η ΔΕΥΑ Μεσσήνης

“ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΝΕΡΟΥ”
“ΟΙ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΣΤΕΡΕΥΟΥΝ”

Με φειδώ η κατανάλωση νερού απο τις 9-12 το πρωί και 6-9 το βράδυ

Αυστηρή προειδοποίηση απευθύνει η ΔΕΥΑ Μεσσήνης προς τους καταναλωτές νερού, καθώς, όπως επισημαίνει υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επάρκειας νερού με τα αποθέματα να στερεύουν.
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε συστήνει κατανάλωση με φειδώ και οικονομία για 6 ώρες συνολικά την ημέρα, αλλιώς θα προβεί σε τμηματικές διακοπές νερού και σε πρόστιμα.

Η ΔΕΥΑ Μεσσήνης σε αυστηρό τόνο επισημαίνει πως δεν είναι δυνατόν κάποιοι να σπαταλούν το νερό ποτίζοντας τους κήπους τους και άλλοι να μην έχουν να πιούν.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

“Ενημερώνουμε τους κατοίκους του Δήμου Μεσσήνης ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επάρκειας νερού. Η περιοχή αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα λειψυδρίας, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, της αλλαγής των κλιματικών συνθηκών και της υπερκατανάλωσης.
Ο υδροφόρος ορίζοντας είναι πολύ χαμηλά με αποτέλεσμα οι γεωτρήσεις & οι πηγές υδροδότησης να έχουν αρχίσει να στερεύουν .
Τονίζεται ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Μ. παρέχει το νερό μόνο για ύδρευση!!!

Η άρδευση καλλιεργειών , το πότισμα δένδρων ή κηπευτικών, το πλύσιμο αυτοκινήτων ή αυλών κ.λ.π., στερεί πολύτιμο νερό υδροδότησης από τους δημότες. Είναι αυτονόητο, ότι όλοι σαν καταναλωτές πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να φροντίζουμε για τη μεγαλύτερη οικονομία.

Είναι απαράδεκτο και κοινωνικά άδικο να εμφανίζονται φαινόμενα λειψυδρίας σε ορισμένους κατοίκους, ενώ άλλοι να ποτίζουν κήπους και καλλιέργειες.

Παρακαλούμε λοιπόν τους κατοίκους να μη προβαίνουν σε άσκοπη χρήση νερού, ιδίως κατά τις ώρες αιχμής 9.00 μμ – 12.00μμ και 18.00μμ – 21.00μμ

Σε περίπτωση που τα παραπάνω δεν ληφθούν σοβαρά υπόψη από τους καταναλωτές, η Δ.Ε.Υ.Α.Μ. θα αναγκαστεί να προβεί σε τμηματικές διακοπές νερού και να επιβάλλει αυστηρά πρόστιμα.

Η ευθύνη στην διαχείριση του νερού είναι υπόθεση όλων μας !!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΠΟΥΡΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΔΕΥΑΜεσσήνης: Προειδοποιεί με διακοπές νερού-όχι άσκοπη κατανάλωση για 6 ώρες καθημερινά
To Top