ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της Βουλής εισηγήθηκε η Κοζομπόλη

ΜΕΙΩΣΗ 40% ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Την τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας της Βουλής (ΚτΒ) εισηγήθηκε σήμερα στις 13.07.2018, η βουλευτής Μεσσηνίας, Παναγιώτα Κοζομπόλη.
Η τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού είναι ένα έργο που συνεχίζεται, με εντατικούς ρυθμούς, την τελευταία τριετία και φιλοδοξεί “να επικαιροποιήσει, να εξορθολογίσει και να άρει εκκρεμότητες που απασχολούν, επί χρόνια, τις διάφορες πλευρές της λειτουργίας της Βουλής και να ενσωματώσει σε ένα συνεκτικό σώμα κανόνων τις διάσπαρτες τροποποιήσεις που είχαν προκύψει τα προηγούμενα χρόνια.
Στην εισήγησή της τόνισε ότι όποιες αλλαγές προτείνονται αφορούν στην καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών της Βουλής, και τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του Κοινοβουλίου, που χωρίς να καταφύγουν σε απολύσεις προσωπικού καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια να αξιοποιηθούν όλοι.

Επίσης, σταθερή είναι η προσπάθεια στη μείωση των εξόδων λειτουργίας της Βουλής, που σε σχέση με την προ-μνημονιακή εποχή έχουν μειωθεί στα 133 εκατ. Ευρώ, μια μείωση σχεδόν 40%, παρόλο που η Βουλή επεκτείνει τις δράσεις της, το άνοιγμα στην κοινωνία και προβαίνει σε απαραίτητες επισκευές και ανακαινίσεις των κτηρίων της Βουλής.

Τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της Βουλής εισηγήθηκε η Κοζομπόλη
To Top