Τροφή για σκέψη

“Το νήπιο πρέπει να μιλάη ελληνικά”: Σάλος με την εξοργιστική και ανορθόγραφη προϋπόθεση για εγγραφή σε παιδικούς σταθμούς Δήμου

«Το νήπιο πρέπει να μιλάη ελληνικά». Με τη ρητή αυτή προϋπόθεση η Δημοτική Αρχή Κορωπίου ξεκαθαρίζει τις προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται για όσους ενδιαφερόμενους γονείς θέλουν να εγγραφούν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, όπως καταγγέλλει η ΚΟ του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι γονείς, μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά που κλήθηκαν να προσκομίσουν, έπρεπε να αποδείξουν πως το παιδί τους, γνωρίζει την ελληνική γλώσσα γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα μείνει εκτός δημοτικών παιδικών σταθμών για την επόμενη χρονιά.

Ο όρος φαίνεται στην αίτηση εγγραφής που χρειάστηκε να συμπληρώσουν οι γονείς. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται ως 8η προϋπόθεση, το «νήπιο πρέπει να μιλάη ελληνικά». Δεν διευκρινίζεται πάντως στην αίτηση αν το νήπιο οφείλει να γνωρίζει καλύτερα ελληνικά από τον συντάκτη του κείμενου:

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα η ΚΟ Κορωπίου του ΚΚΕ, με ανακοίνωση – καταγγελία της που έχει τον σκωπτικό τίτλο «Ωχη δαιν ημασται φασηστες» (σχολιάζοντας έτσι την ανορθογραφία της αίτησης).

Ειδικότερα, η ΚΟ Κορωπίου του ΚΚΕ αναφέρει: «Δεν μας προκαλεί εντύπωση ότι η δημοτική αρχή του Κορωπίου είναι στην πράξη αυτή που δείχνει ανοχή και προωθεί το ρατσισμό, ούτε είναι το μόνο παράδειγμα αυτό των παιδικών σταθμών. Υπάρχουν και Δημοτικά Σχολεία στην πόλη που με διάφορα τεχνάσματα αρνούνται την εγγραφή παιδιών μεταναστών στα σχολεία και μετά οι διευθυντές καυχιούνται για τα σχολεία τους που “είναι μόνο για Ελληνόπουλα”. Απαιτούμε άμεσα η δημοτική αρχή να κάνει δεκτά όλα τα νήπια που θα κάνουν αίτηση εγγραφής, ανεξάρτητα από τη γλώσσα που μιλάνε, τη θρησκεία που έχουν, από το τι χρώμα έχει το δέρμα τους»

Πηγή:News247.gr

“Το νήπιο πρέπει να μιλάη ελληνικά”: Σάλος με την εξοργιστική και ανορθόγραφη προϋπόθεση για εγγραφή σε παιδικούς σταθμούς Δήμου
To Top