ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των χωριών του Ταϋγέτου ζήτησε ο Τατούλης

OΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ

-ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΓΕΩΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΙΓΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΩΤΕΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΫΓΕΤΟ

 

Την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Καλαμάτας στον Ταΰγετο και Αγίου Πέτρου, Καστρίου, Βουρβούρων και Φαλαισίας της Αρκαδίας ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΑΤΟΥΛΗ ΣΤΟΝ Γ.Γ.ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των Τοπικών Κοινοτήτων του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου που ανήκουν στο Δήμο Καλαμάτας, χωρίς να μεσολαβήσει αίτημα του Δήμου, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης από το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννη Ταφύλη, με κατεπείγον έγγραφό του λόγω των τεράστιων καταστροφών που έχουν σημειωθεί από κατολισθήσεις και καθιζήσεις του εδάφους.

ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου πραγματοποίησε αυτοψία στις πληγείσες περιοχές μαζί με τη Θεματική Αντιπεριφερειάρχη αρμόδια για θέματα υποδομών, Κωνσταντίνα Νικολάκου, και τη Θεματική Αντιπεριφερειάρχη αρμόδια για θέματα της Π.Ε. Μεσσηνίας, Αντωνία Μπούζα, τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και κλιμάκια του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΓΕΩΤΕΕ).

 

Ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ζήτησε επίσης την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των Τοπικών Κοινοτήτων Αγίου Πέτρου και Καστρίου του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, της Τοπικής Κοινότητας Βουρβούρων του Δήμου Τρίπολης και της Τοπικής Κοινότητας Φαλαισίας του Δήμου Μεγαλόπολης στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας.

To Top