ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την εικόνα της Παναγίας υποδέχτηκε με λαμπρότητα η Μεσσήνη στην Πανηγυρίστρα

Με τη δέουσα λαμπρότητα τελέστηκε και φέτος η υποδοχή της Ιερής Εικόνας της Παναγίας που μεταφέρθηκε με λιτανεία στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής (Πανηγυρίστρα) στη Μεσσήνη από την Ιερά Μονή Βουλκάνου.

Το πρωί της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου 2017, αντιπροσωπεία αιρετών του Δήμου Καλαμάτας παρευρέθη στην υποδοχή της Ιερής Εικόνας της Θεομήτορος με το Χριστό, που μεταφέρθηκε στο ναΰδριο της Αγίας Παρασκευής, στη Μεσσήνη, με ολονύκτια πορεία από τη Μονή Βουλκάνου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας, “τον Δήμο Καλαμάτας εκπροσώπησαν η Δημαρχούσα Αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας Ανδρέας Καραγιάννης και ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης.

Μετά την υποδοχή της Εικόνας από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, σχηματίσθηκε πομπή με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών και η Ιερή Εικόνα μεταφέρθηκε λιτανευτικά στο μετόχι της Μονής Βουλκάνου, τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής (Πανηγυρίστρα), όπου θα παραμείνει για προσκύνημα. Ταυτόχρονα, δόθηκε το έναυσμα για την παραδοσιακή εμποροπανήγυρη της Μεσσήνης”.
Η ιερή εικόνα θα παραμείνει στον ναό για προσκύνημα 8 ημέρες.

To Top