ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θετικός στον κορονοϊό ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας

Τεστ για covid 19 έγιναν σήμερα το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας από τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να ελεγχθούν προληπτικά όσοι δικηγόροι ή δικαστικοί υπάλληλοι επιθυμούσαν. Ανάλογος έλεγχος είχε γίνει και την προηγούμενη εβδομάδα.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Περικλής Ξηρογιάννης, εντοπίστηκε θετικός στον κορονοϊό στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας. Δεν έχει συμπτώματα και εργάζεται εξ αποστάσεως μέχρι την παρέλευση του χρονικού διαστήματος ασφαλείας των 14 ημερών.  Όπως μας δήλωσε, μιλώντας στο MessiniaLive, είναι καλά στην υγεία του, και εκτιμά ότι κόλλησε τον ιό στον χώρο των δικαστηρίων, σε συνάντηση που είχε με άτομο με πυρετό. Το θέμα δημοσιοποίησε ο ίδιος ο Πρόεδρος, με αίσθημα ευθύνης, αφού είναι ένα πρόσωπο με πολλές συναναστροφές, σε κλειστούς χώρους και δεν ήθελε να βάλει σε κίνδυνο κάποιο συνάνθρωπό του.

Ανάγκη λήψης μέτρων στο Δικαστικό Μέγαρο

Αυτό το γεγονός κάνει επιτακτική την ανάγκη ενίσχυσης των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού στους χώρους των δικαστηρίων, ως χώροι πολυσύχναστοι. Θερμομετρήσεις στις εισόδους, ή θερμικές κάμερες, υποχρεωτικότητα της μάσκας, περιορισμοί των δικαστικών εργασιών στις απολύτως απαραίτητες. Να επισημάνουμε ότι ήδη μια φορά την εβδομάδα γίνεται απολύμανση στους χώρους του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας.

Θετικός στον κορονοϊό ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας
To Top