ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεόκλητος για κινητή συναυλία Πρωτοψάλτη: “Σε μια καρότσα γυρνούσαν σαν τσιγγάνοι και μας προσέβαλαν”

Θεόκλητος: “ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΜΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ”

Σε μια βαρυσήμαντη δήλωση προχώρησε σήμερα ο Μητροπολίτης ΣΤΑΓΩΝ & ΜΕΤΕΩΡΩΝ κ.Θεόκλητος, απευθυνόμενος στους πιστούς που άκουγαν την μετάδοση της Θείας Λειτουργίας από το Ρ/Σ ΣΤΑΓΩΝ .
Ο κ.Θεόκλητος αναφερόμενος στην στάση της Εκκλησίας αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού , τόνισε ότι η Εκκλησία αυτό-ταπεινώθηκε τηρώντας τα μέτρα προστασίας περιορισμού της διασποράς του ιού στην κοινότητα που ανακοίνωσε η πολιτεία κλείνοντας τις Εκκλησίες και τα μεγάφωνα τελώντας την Θεία Λειτουργία κεκλεισμένων των θυρών .

“Εμείς κλειστήκαμε στους ναούς μας, σφραγίσαμε τα μικρόφωνα, σφραγίσαμε τις καμπάνες για να μην παρανομήσουμε”, είπε χαρακτηριστικά, αντιπαραβάλλοντας τη στάση της εκκλησίας  με τη χθεσινή κινητή συναυλία της Πρωτοψάλτη, με τα μεγάφωνα στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, καθώς “η Ελληνική Κυβέρνηση για να παρηγορήσει τους πολίτες των Αθηνών διάλεξε να ανεβεί μια καλλιτέχνης σε μια καρότσα, και σαν τσιγγάνοι, με ηχεία να γυρίζουν όλη την πόλη των Αθηνών, και να τραγουδούν και να χορεύουν και να ενισχύουν έτσι τον κόσμο”, είπε χαρακτηριστικά.

“Ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατέβηκε με μεγάλη ομάδα ανθρώπων, συνωστισμένων μεταξύ τους, χωρίς να υπάρχουν τα μέτρα ασφαλείας, και παρακολουθούσαν αυτή τη συναυλία. Επειδή λοιπόν δεν μπορεί  να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, και επειδή αυτή η πράξη προσβάλλει όλους εμάς, που κάναμε την υπακοή μας για τους λόγους που αναφέραμε, κλειστήκαμε στους ναούς μας, σφραγίσαμε τα μικρόφωνα, σφραγίσαμε τις καμπάνες για να μην παρανομήσουμε”

“Όταν οι επιτάφιοι δεν βγήκαν, όταν οι λιτανείες των ιερών εικόνων δεν βγαίνουν ακόμα και μεμονωμένα, με τους ιερείς μόνο, και γίνονται αυτά τα υπόλοιπα μέσα στην Αθήνα,  τότε λοιπόν εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε το ίδιο. Άρα λοιπόν και τις πόρτες ανοίξαμε, και τα μικρόφωνα ανοίξαμε, και τις καμπάνες χτυπάμε, και είμαστε εδώ για να απολογηθούμε σε όποιον έχει το παράπονό του”.

Από τη χθεσινή στάση του φορτηγού της κινητής συναυλίας της Πρωτοψάλτη έξω από το Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό, πλήθος δημοσιογράφων και κόσμου στο δρόμο, χειροκροτώντας την καλλιτέχνιδα. Αυτή τη στάση καυτηρίασε σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης Θεόκλητος, κάνοντας λόγο για δύο μέτρα και δύο σταθμά

Να επισημάνουμε ότι η δήλωση αυτή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη ΣΤΑΓΩΝ & ΜΕΤΕΩΡΩΝ έγινε δεκτή με ικανοποίηση και χαρά από τους πιστούς.

Πάντως η αντίδραση αυτή σχετίζεται με πληροφορίες που θέλουν τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο να απέστειλε στον Πρωθυπουργό της χώρας ζητώντας στο άνοιγμα των Εκκλησιών.

Το ηχητικό απόσπασμα:

Πληροφορίες και από: http://www.stagonnews.gr

To Top