Υγεία

“Θάλπος” Καλαμάτας: Ενημέρωση για την ψυχική υγεία

Η Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Θάλπος Καλαμάτας», πραγματοποίησε σήμερα στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, εκδήλωση με στόχο την ξενάγηση του ευρύτερου κοινού στην ψυχική υγεία, στην αίθουσα Αλέξανδρος Κουμουνδούρος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Ο Φορέας «Θάλπος-Ψυχική Υγεία» παρουσίασε έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη ζωή στη Μονάδα, οργάνωσε δημιουργικό εργαστήρι για μικρούς και μεγάλους και εξέθεσε κατασκευές από τη δημιουργική απασχόληση των ενοίκων της Μονάδας. Παράλληλα γινόταν και η προβολή του ντοκιμαντέρ του Σταύρου Ψυλλάκη «Οι επιζώντες», παραγωγής του 2010 διάρκειας 29 λεπτά.
Ακολούθησε συζήτηση για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.

Ο Φορέας «Θάλπος- Ψυχική Υγεία» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο της ψυχικής υγείας και την κοινωνικής μέριμνας από το 2005. Από την ίδρυση του έως σήμερα λειτουργεί σύμφωνα με το μεταρρυθμιστικό πλαίσιο ψυχικής υγείας, του Προγράμματος «Ψυχαργώς», υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας.

Η δεκαετής προσφορά του «Θάλπος – Ψυχική Υγεία» παρουσιάζεται κυρίως μέσα από τις δύο Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, το «Θάλπος Αττικής» και το «Θάλπος Καλαμάτας», οι οποίες έχουν αναπτυχθεί και λειτουργούν από επαγγελματίες υγείας παρέχοντας εξειδικευμένες και πιστοποιημένες από το Υπουργείο Υγείας υπηρεσίες στην υποστήριξη ασθενών με βαριά ψυχικά νοσήματα.

Πληροφορίες

https://www.facebook.com/AthenaSocialCare

http://www.psychargos.gov.gr/Default.aspx?id=9249&nt=156

To Top