Επί Σκηνής

“Θα σε πάρει ο δρόμος” απόψε στις 21.00 στο Θέατρο “Νηπιαγωγείο”

Την παράσταση του Σάκη ΣερέφαΘα σε πάρει ο δρόμος” υποδέχεται το Θέατρο “Νηπιαγωγείο” από την Αθήνα, σε σκηνοθεσία Στέλλας Σερέφογλου, για μια μόνο παράσταση απόψε Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στις 9 μ.μ..

Πρόκειται για ένα σύγχρονο ελληνικό έργο, με χιούμορ και συγκίνηση.

Δέκα ιστορίες ανθρώπων έρχονται σε… μετωπική σύγκρουση με τη ζωή, με όχημα το γνώριμο χιούμορ του συγγραφέα. Ομως δεν το βάζουν κάτω και συνεχίζουν. Γιατί είναι άνθρωποι που τους πήρε ο δρόμος.
Χώρος. Κουζίνα. Ως τόπος συνάντησης, συγκέντρωσης κι εστία αλλά κι ως βασικός χώρος μεταμορφώσεων και εξομολογήσεων.
Χρόνος. Δεν υπάρχει χρονική αναφορά, κάτι που έγινε στο παρελθόν ή συμβαίνει τώρα ή που ίσως να συμβεί στο μέλλον.
Πρόσωπα. Μία γυναίκα κι ένας άντρας συναντιούνται σε μία κουζίνα και μας εξομολογούνται. Ο καθένας τη δική του ιστορία. Σχεδόν πάντα, επιθυμούμε να οργανώνουμε με τέτοιο τρόπο τις ζωές μας, ώστε το απρόοπτο και ξαφνικό να εκδηλώνεται όσο γίνεται πιο σπάνια.

Tο μυστήριο όμως, η δυσκολία και η μαγεία της ζωής είναι αυτό ακριβώς το στοιχείο ανατροπής, αναπόσπαστο τελικά κομμάτι της ανθρώπινης μοίρας. Γιατί είμαστε άνθρωποι, άνθρωποι που μας παίρνει ο δρόμος.

Ο Σάκης Σερέφας είναι ποιητής και πεζογράφος. Εχει εκδώσει πάνω από 50 βιβλία με ποίηση, πεζογραφία, θέατρο και μελέτες. Το «Θα σε πάρει ο δρόμος» (Εκδ. Κέδρος) περιλαμβάνεται στον κατάλογο «Τα 120 καλύτερα σύγχρονα ευρωπαϊκά θεατρικά έργα» της European Theatre Convention (ETC – 2010). Η Στέλλα Σερέφογλου είναι σκηνοθέτης διαφημιστικών. Τον Δεκέμβριο του 2016 εγκρίθηκε από το ΕΚΚ η πρότασή της για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της. Η παράσταση «Θα σε πάρει ο δρόμος» είναι η 3η σκηνοθετική δουλειά της.

Οι συντελεστές είναι οι: βοηθός σκηνοθέτη: Μαριέττα Σπηλιοπούλου, σκηνογράφος: Γιάννης Ξηντάρας, ενδυματολογική επιμέλεια: Boudoir, επιμέλεια μουσικής: Βαλάντης Τερζόπουλος, διδασκαλία body music: Τζωρτζίνα Βαρδουλάκη, νοηματική γλώσσα (για την ιστορία 10): Μαριλένα Τζαννετάτου, φωτογραφίες: Στέλλα Σερέφογλου, γραφίστας: Γιώργος Ιωαννίδης. Παίζουν: Λένα Γιάκα, Γιάννης Δρακόπουλος.

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ, για πληροφορίες / κρατήσεις: 6972-087114 (9 – 11π.μ.)

Προπώληση από το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου: Βιβλιοπωλείο Μακρής, Αριστομένους 6.

To Top