ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΒΑ 2021: Ξεκινά τη Δευτέρα 5 Απριλίου η διανομή προϊόντων σε 6.591 οικογένειες στη Μεσσηνία

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 2721361354, 2721361369 ΚΑΙ 2721093333

Ξεκινά την επόμενη εβδομάδα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ως επικεφαλής εταίρος της Κ.Σ Μεσσηνίας, η πρώτη διανομή βασικών διατροφικών προϊόντων για το έτος 2021.

Για το σκοπό αυτό σήμερα, 30 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας με το συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου, στην οποία συμμετείχαν υπηρεσιακά στελέχη της αρμόδιας Δ/νση Υγείας της ΠΕ Μεσσηνίας, αλλά και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, Δημήτριος Σχοινοχωρίτης , μέσω τηλεδιάσκεψης

Στη σύσκεψη συζητήθηκε το πρόγραμμα διανομής, ο τρόπος διάθεσης και διευθετήθηκαν  οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής – ΤΕΒΑ/FEAD  2014-2020 – αφορά ωφελούμενους που πληρούν τα απαιτούμενα κοινωνικά κριτήρια.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί, από την Δευτέρα 5 Απριλίου έως Παρασκευή 16 Απριλίου, με κατ΄ οίκον παράδοση στον αστικό ιστό της Καλαμάτας και σε σταθερά σημεία, σε όλους τους Δήμους – εταίρους  της Κ.Σ. Μεσσηνίας, με στόχο την εξυπηρέτηση του συνόλου των δικαιούχων.

Θα διατεθούν 32 διαφορετικά είδη προϊόντων (αλεύρι ζυμαρικά, όσπρια, φρούτα, κρέατα, τυριά, παιδικά είδη, χαρτικά, απορρυπαντικά, γραφική ύλη, είδη για άστεγους κ.α.). Το  εκτιμώμενο κόστος  της διανομής ανέρχεται σε 700.000 ευρώ, και θα διατεθεί σε  6.591 οικογένειες  που αντιστοιχούν σε  12.363 άτομα.

ΜΕ SMS ΘΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Οι ωφελούμενοι θα ειδοποιηθούν με sms για την ημέρα και το σημείο διανομής, η δε ταυτοποίησή τους  θα πραγματοποιηθεί με ταυτότητα και ΑΜΚΑ ή εξουσιοδότηση, σε περίπτωση μη αυτοπρόσωπης παρουσίας.

Κατά την διανομή, στα σταθερά σημεία, είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας  και η τήρηση αποστάσεων, στα πλαίσια τήρηση των υγειονομικών διατάξεων περί προστασίας από τον covid-19.

Το αναλυτικό πρόγραμμα διανομής

 

 

ΤΕΒΑ 2021: Ξεκινά τη Δευτέρα 5 Απριλίου η διανομή προϊόντων σε 6.591 οικογένειες στη Μεσσηνία
To Top