ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το τελευταίο αντίο στον Σπύρο Σαρδέλη

Απεβίωσε χθες, Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017, ο Σπύρος Σαρδέλης, ο οποίος διετέλεσε περίπου επί τριακονταετία δημοτικός υπάλληλος και επί πολλά έτη ήταν Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μεσσηνίας.

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτισε τον αγαπητό σε όλους Σπύρο Σαρδέλη.

Σήμερα το απόγευμα δεκάδες φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι και συναγωνιστές βρέθηκαν στο Νεκροταφείο Καλαμάτας για το τελευταίο αντίο στον ευπρεπή και ηθικό αγωνιστή των εργασιακών δικαιωμάτων Σπύρο και σε κλίμα συγκίνησης αποχαιρέτισαν για τελευταία φορά έναν άνθρωπο αγαπητό σε όλους…

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας εκφώνησε τον επικήδειο, εξαίροντας το έργο και την προσφορά του στον Δήμο και στους συνδικαλιστικούς αγώνες, ενώ δεν επετράπη από τον ιερέα δεύτερος επικήδειος από τον Γιάννη Παπαδόπουλο, προκάτοχο του Σαρδέλη στο Σωματείο Εργαζομένων.

Η Δημοτική Φιλαρμονική παιάνισε πένθιμα λίγο πριν ο 52χρονος Σπύρος Σαρδέλης οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία. Στο Νεκροταφείο μεταξύ άλλων βρέθηκε ο ανεξάρτητος Βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας που ήρθε από την Αθήνα μαζί με τον τέως πρόεδρο Θέμη Βαλασόπουλο, οι οποίοι αποχαιρέτησαν τον εκλιπόντα με σύντομη δήλωση στο MessiniaLive.gr.

ΝΙΚΑΣ:”Ο ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΡΔΕΛΗΣ ΑΦΗΝΕΙ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ- ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ”

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, για την απώλεια του Σπύρου Σαρδέλη, έκανε την εξής δήλωση: «Ο αείμνηστος Σπύρος προσέφερε άριστες υπηρεσίες στο Δήμο, επί σειράν ετών, από διάφορες θέσεις και πάνω από 10 χρόνια ως ταμίας. Δεκάδες έλεγχοι έγιναν από το Υπουργείο Οικονομικών και υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν υπήρξε ποτέ κανένα πρόβλημα. Τον εμπιστευόμασταν όλοι σε αυτό το πόστο.
Είχε κύρος μεταξύ των συναδέλφων του. Υπήρξε συνδικαλιστής με επιμονή και αγωνιστικότητα, αλλά χωρίς ακρότητες, λεκτικές ή άλλες. Προσέφερε στον αθλητισμό. Υπηρέτησε και το Δήμο και την κοινωνία με τον καλύτερο τρόπο.
Αφήνει παρακαταθήκες ο Σπύρος Σαρδέλης και θα μας λείψει. Ας είναι αιωνία η μνήμη του!
Οι ευχές μας συνοδεύουν την οικογένειά του».

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Καλαμάτας, τον οποίο υπηρέτησε ο Σπύρος Σαρδέλης επί 30 συναπτά έτη, προκειμένου να τον τιμήσει, τέλεσε την κηδεία του με δημοτική δαπάνη, όπως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, σε έκτακτη συνεδρίασή του.

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας διετέθη ατελώς χώρος ταφής στο Κεντρικό Κοιμητήριο Καλαμάτας και στην τελευταία του κατοικία τον συνόδευσε η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.
Ακόμα, αποφασίσθηκε η σημαία του Δήμου στα Δημοτικά Κτήρια να κυματίζει μεσίστια επί τριήμερο. Τέλος, η φωτογραφία του Σπύρου Σαρδέλη θα αναρτηθεί σε χώρο του Δημαρχείου.

Το συγκινητικό μήνυμα της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την απώλεια του Σπ. Σαρδέλη

Ανακοίνωση αναγνώρισης, αποχαιρετισμού και συγκίνησης της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., για τον πρόωρο “χαμό” του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Μεσσηνίας, Σπύρου Σαρδέλη. «…Θα θυμόμαστε πάντα τον Σπύρο με το χαμόγελο, την ευθύτητα του λόγου του, την εντιμότητα αλλά και την ειλικρίνεια και την καλοσύνη που τον χαρακτήριζε».

Η ανακοίνωση…

Καλό σου ταξίδι φίλε, συνάδελφε και συναγωνιστή Σπύρο Σαρδέλη…!!!

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 52 ετών, ο Σπύρος Σαρδέλης, εργαζόμενος του Δήμου Καλαμάτας για είκοσι πέντε (25) χρόνια. Ένας πραγματικός αγωνιστής στην εργασία, αλλά και στην ζωή. Δεν κατάφερε, δυστυχώς, να κερδίσει την τελευταία άνιση μάχη που έδινε με την επάρατο νόσο και κατέληξε χθες, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του και προκαλώντας θλίψη στους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όχι μόνο στους Ο.Τ.Α. του Νομού Μεσσηνίας.

Ο Σπύρος Σαρδέλης ευγενικός, πρόσχαρος είχε πάντα διάθεση να βοηθήσει και να συμβάλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. του Νομού Μεσσηνίας, που επί πολλά χρόνια ήταν Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου (ήταν και Ταμίας του Δήμου Καλαμάτας) αλλά και γενικότερα όλων των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην οποία ήταν Αντιπρόσωπος, όπως και στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Θα θυμόμαστε πάντα τον Σπύρο με το χαμόγελο, την ευθύτητα του λόγου του, την εντιμότητα αλλά και την ειλικρίνεια και την καλοσύνη που τον χαρακτήριζε. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που οι συνάδελφοι του στην Καλαμάτα, στη Μεσσηνία, καθώς επίσης και οι συνεργάτες του στην Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συγκλονίστηκαν στο άκουσμα της τραγικής είδησης του θανάτου του.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την βαθιά της θλίψη για τον πρόωρο θάνατο του Σπύρου Σαρδέλη και τα θερμά και ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένειά του αλλά και στους συναδέλφους του στο Δήμο Καλαμάτας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.

Αντίο Σπύρο, σε ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία και τον σεβασμό που έδειχνες πάντα στα ΜΜΕ

To Top