ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Kαλαμάτα-Ριζόμυλος: Επιμένει ο Νίκας στην παραλιακή χάραξη

ΝΙΚΑΣ:ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΧΑΡΑΞΗ

“Δεν υπάρχει άλλη λύση και δεν μπορεί να προχωρήσει άλλη μελέτη για το οδικό τμήμα Καλαμάτας – Ριζομύλου, καθώς η μόνη λύση είναι η παραθαλάσσια χάραξη, για την οποίαν υπάρχει έτοιμη μελέτη”, αυτά δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας ερωτηθείς για τον δρόμο.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας ζήτησε την υποστήριξη όλων των περιοχών, ιδιαίτερα της Πυλίας, που θα εξυπηρετούνται απ’ αυτό το δρόμο.
Πρόκειται για ένα έργο εθνικής σημασίας, που θα δώσει τεράστια τουριστική ανάπτυξη σε όλη την περιοχή, με προφανή οφέλη για την επαύξηση του εθνικού πλούτου, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας.

Να επισημάνουμε ότι η Κυβέρνηση μέχρι στιγμής προκρίνει την βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου, καθώς θεωρεί ότι μια παραλιακή χάραξη θα είχε υπέρογκο κόστος.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ ΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΕΙΣ

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το έργο Καλαμάτα-Ριζόμυλος δεν μπορούσε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020, γιατί μέσω αυτού χρηματοδοτούνται οδικά έργα μόνο του διευρωπαϊκού δικτύου ή οδικά έργα που συνδέουν πρωτεύουσες νομών με το διευρωπαϊκό δίκτυο.
Η αναγκαιότητα να κατασκευαστεί ο δρόμος «Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη» σύγχρονος και ασφαλής είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη. Η κυβέρνηση στην επαναδιαπραγμάτευσή της με τον “Μορέα” πέτυχε και την συμβατική υποχρέωση της εταιρείας να παραδώσει τις μελέτες των δρόμων:
«Καλό Νερό – Τσακώνα», και βελτίωσης του υπάρχοντος «Καλαμάτα – Ριζόμυλος» με μικρές νέες παρακάμψεις σε κάποια τμήματά του, καθώς και του δρόμου «Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη».

Αυτή λοιπόν η νέα μελέτη του Μορέα για το συγκεκριμένο έργο έχει παραδοθεί στο υπουργείο Υποδομών.
Ολοκληρώνονται οιπεριβαλλοντικές μελέτες, προκειμένου το έργο να είναι ώριμο μέσα στο φθινόπωρο.
Η χρηματοδότηση του έργου θα προέλθει από πόρους του Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και οι διαδικασίες για την υλοποίησή του αναμένεται να τρέξουν το προσεχές διάστημα.

Kαλαμάτα-Ριζόμυλος: Επιμένει ο Νίκας στην παραλιακή χάραξη
To Top