Βιβλίο

“Τα γλυπτά μνημεία του Κοιμητηρίου Καλαμάτας” στο ΚΕΠ του Δήμου Καλαμάτας

Το βιβλίο έκδοσης των Γενικών Αρχείων του Κράτους – Αρχείων Νομού Μεσσηνίας, με τίτλο: «Τα γλυπτά μνημεία του Κοιμητηρίου Καλαμάτας αφηγούνται την ιστορία τους 1870 – 1940», έργο της Προϊσταμένης των Αρχείων του Νομού Μεσσηνίας, Αναστασίας Μηλίτση – Νίκα, που εκδόθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, πωλείται στη συμβολική τιμή των 10 ευρώ. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να προμηθευθεί το βιβλίο στο ΚΕΠ, που βρίσκεται στο ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας (ισόγειο), επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας.

3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ- ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Πρόκειται για έργο της Προϊσταμένης των Αρχείων του Νομού Μεσσηνίας, Αναστασίας Μηλίτση – Νίκα και είναι ένα βιβλίο 180 σελίδων, εμπλουτισμένο με πλήθος φωτογραφιών, που για πρώτη φορά παρουσιάζει με τρόπο ολοκληρωμένο το Κοιμητήριο Καλαμάτας.Για τη συγγραφή του βιβλίου αυτού απαιτήθηκαν 3 χρόνια δουλειάς.

Όπως δήλωσε και ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, κατά την επίσημη παρουσίαση του βιβλίου, η πώληση του βιβλίου στην τιμή των 10 ευρώ θα επιτρέψει την επανέκδοση και άλλων πονημάτων των ΓΑΚ, όπως αυτό για την εγκατάσταση των Μικρασιατών στην Καλαμάτα.


Η προϊσταμένη των Αρχείων Νομού Μεσσηνίας, Αναστασία Μηλίτση-Νίκα, κατά την παρουσίαση του βιβλίου της

Η Προϊσταμένη των Αρχείων Νομού Μεσσηνίας δεν έμεινε μόνο στα μνημεία, αλλά ερεύνησε και βρήκε τους ανθρώπους πίσω από αυτά, την καταγωγή τους, τις δραστηριότητές τους, τις κατοικίες τους και άλλα πολλά. Μέσα από το βιβλίο της, αυτοί οι απόντες γίνονται στον αναγνώστη οικείοι. Πρόκειται για ένα πόνημα, του οποίου η συγγραφή απαίτησε εις βάθος έρευνα, κόπο για την τιθάσευση της ύλης, αναλυτική και συνθετική ικανότητα.

Σημειώνεται ότι ένα μέρος των αντιτύπων του βιβλίου κρατούν τα Αρχεία Νομού Μεσσηνίας, για να τα αποστείλουν δωρεάν σε βιβλιοθήκες, Αρχεία, σχολεία και δημόσιους φορείς.

Τα υπόλοιπα αντίτυπα πωλούνται από το Δήμο Καλαμάτας στη συμβολική τιμή των 10 ευρώ. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να προμηθευθεί το βιβλίο στο ΚΕΠ, που βρίσκεται στο ιστορικό Δημαρχείο (ισόγειο).

“Τα γλυπτά μνημεία του Κοιμητηρίου Καλαμάτας” στο ΚΕΠ του Δήμου Καλαμάτας
To Top