ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Μεσσήνης για τα έντονα καιρικά φαινόμενα

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΡΕΜΑΤΩΝ

Σύσκεψη του δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Μεσσήνης.

Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε η έγκαιρη προετοιμασία του Δήμου για ενδεχόμενα μελλοντικά έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ο καθαρισμός ρεμάτων και η αντιπλημμυρική προστασία συζητήθηκαν εκτενώς, καθώς η Δημοτική Αρχή δίνει
ιδιαίτερη σημασία στην πρόληψη ώστε να μην επαναληφθούν οι καταστροφές των προηγούμενων ετών. Η Π.Ε. Μεσσηνίας έχει ήδη δημοπρατήσει το έργο:
«Κατασκευή, επισκευή τεχνικών έργων σε ρέματα και καθαρισμός της κοίτης ρεμάτων στους δήμους Καλαμάτας-Μεσσήνης», το οποίο αναμένεται να συμβασιοποιηθεί μέσα στον επόμενο μήνα και να ξεκινήσουν οι εργασίες. Ο κ. Αναστασόπουλος, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας η οποία έχει πλέον την αρμοδιότητα καθαρισμού των ρεμάτων, ενημερώθηκε για τα σημεία που χρήζουν άμεσης επέμβασης, ενώ ο Δήμαρχος Μεσσήνης από την πλευρά του τον βεβαίωσε ότι ο Δήμος θα συνεργαστεί και θα συνδράμει στο έργο της.

Σε σχέση με την επερχόμενη αναθεώρηση του ΕΣΠΑ συζητήθηκε η δυνατότητα ένταξης του οδικού άξονα Λάμπαινα-Αρχαία Μεσσήνη, έργο το οποίο αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο Μεσσήνης, καθώς και των οδικών έργων παράκαμψης Νεοχωρίου και παράκαμψης Δάρα.

Σημαντικό κομμάτι της συζήτησης αποτέλεσε η άμεση ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου αντιδιαβρωτικής προστασίας της παραλίας στη Δ.Ε. Αίπειας, ενώ διερευνήθηκαν ακόμη οι δυνατότητες συνεργασίας για τη βελτίωση των υφισταμένων και την κατασκευή νέων εγγειοβελτιωτικών έργων.

Επίσης, ο κ. Αθανασόπουλος ζήτησε να γίνουν γενναίες παρεμβάσεις στο επαρχιακό δίκτυο που αφορούν καθαρισμό παρόδιας βλάστησης, βελτίωση βατότητας, διαγράμμιση και σήμανση.
Παρόντες στη σύσκεψη ήταν επίσης οι αντιδήμαρχοι Μεσσήνης Δημήτρης Γαλιάτσος, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Δημήτρης Καλοφωλιάς και Αναστάσιος Παπαγεωργίου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Μεσσήνης για τα έντονα καιρικά φαινόμενα
To Top