Παιδί

Aκαδημία Εκπαιδευτηρίων Μπουγά: Δραστηριότητες για όλα τα παιδιά από 3-13 ετών!

OI EΓΓΡΑΦΕΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ!

“Κανένα ταλέντο δεν πάει χαμένο!”

Ακαδημία, με την πιο δυνατή ομάδα εκπαιδευτικών και παιδαγωγών, έρχεται τον Οκτώβριο στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά. 28 χρόνια εμπειρίας στην εκπαίδευση, μας καθιερώνουν και δίνουν ένταση στη φωνή των νέων απαιτήσεων, των νέων δεξιοτήτων, των προκλήσεων.

Για παιδιά που θέλουν να εξελίξουν τα ταλέντα τους σε αθλήματα και δραστηριότητες αξιοποιώντας τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και την οργάνωση των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΜΠΟΥΓΑ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΜΑΘΗΣΗ-ΠΑΙΔΕΙΑ

Η πίστη μας πως ο κόσμος θα ήταν καλύτερος αν ο καθένας από εμάς εξέλισσε τα ταλέντα του, ακολουθούσε την πορεία που του ταίριαζε, καταπιανόταν με πράγματα που αγαπά, αντιμετώπιζε τις δυσκολίες με θάρρος και πειθαρχία, μας οδήγησε στην δημιουργία της Ακαδημίας. Μότο μας ο αθλητισμός, η μάθηση και η παιδεία. Τρείς λέξεις που αντανακλούν τις προσδοκίες μας για ανθρώπους που μαθαίνουν να γνωρίζουν και να σέβονται τον εαυτό τους, εκτιμούν και καλλιεργούν τα ταλέντα και τις κλίσεις τους, ενδιαφέρονται για το κοινωνικό γίγνεσθαι. Με εμπιστοσύνη στις δυνατότητες κάθε παιδιού και με τη πεποίθηση πως κανένα ταλέντο δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένο, δίνουμε την ευκαιρία στα παιδιά όχι μόνο να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους αλλά κυρίως να τα εξελίξουν.

Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων σε συνδυασμό με την άρτια καταρτισμένη παιδαγωγική ομάδα, συντελούν καταλυτικά στην εκπλήρωση των στόχων μας, για παροχές ποικίλων ερεθισμάτων και ποιοτικών υπηρεσιών στην εκπαίδευση.

Κάθε παιδί από 3 έως 13 ετών λοιπόν, μπορεί να επιλέξει τη δραστηριότητα που επιθυμεί η οποία θα το οδηγήσει στη δική του προσωπική κορυφή:

Happy Feet, για παιδιά Προ-νηπίου και Νηπιαγωγείου. Ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα άθλησης που περιλαμβάνει Ολυμπιακά Αθλήματα, όπως: στίβο, τραμπολίνο, ενόργανη, ποδηλασία, τένις, ποδόσφαιρο μπάσκετ και βόλεϊ.

Ρομποτική, για παιδιά Νηπιαγωγείου έως και ΣΤ΄ Δημοτικού! Τα παιδιά δουλεύοντας ομαδικά μαθαίνουν να επικοινωνούν, να συνεργάζονται, να επιλύουν ποικίλα προβλήματα αφού μέσω της διερευνητικής μάθησης και της δημιουργικής εμπλοκής τους στη διαδικασία όχι μόνο καλλιεργούν τεχνολογικές δεξιότητες αλλά κατακτούν τα οφέλη της αυτοπεποίθησης και της αυτογνωσίας.

Αναρρίχηση, για μαθητές Δημοτικού! Ο τοίχος αναρρίχησης, Ολυμπιακών διατάσεων, περιλαμβάνει το τοπίο της επιτυχίας, της προσπέλασης εμποδίων, της ψυχικής και σωματικής ευεξίας.

Arkki, για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού! Το πιο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρώπης για παιδιά, το Arkki School of Architecture for Children and Youth, έφτασε στην Καλαμάτα από τη Φινλανδία! Στα εργαστήρια του Arkki, με άξονα το Αρχιτεκτονικό παιχνίδι, βλέπουν τον κόσμο μέσα από διαφορετικές οπτικές γωνίες, πειραματίζονται, σχεδιάζουν και ανακαλύπτουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους. Όλα τα προγράμματα ενδυναμώνουν την τρισδιάστατη αντίληψη, τη μαθηματική σκέψη και τις δεξιότητες επικοινωνίας.

Ποδηλασία, για παιδιά Προ-νηπίου έως και ΣΤ΄ Δημοτικού! Έρευνες αναφέρουν πως μια ώρα ποδηλασίας καθημερινά, μπορεί να βελτιώσει την υγεία του παιδιού, καθιερώνοντας τη συνήθεια μιας δια βίου υγιούς δραστηριότητας. Τα παιδιά γνωρίζουν έναν πιο συναρπαστικό τρόπο μετακίνησης ενώ γυμνάζουν νου και σώμα μαθαίνοντας τους κανόνες Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αλλά και την ευεξία που προκύπτει από τη συστηματική και μεθοδική εκγύμναση.

Όμιλος Αρχαίων Ελληνικών, για παιδιά Δ΄ έως και ΣΤ’ Δημοτικού! Ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να μαθαίνουμε αρχαία ελληνικά, γιατί δεν αρκεί η μετάφραση και απαιτείται η μελέτη του πρωτότυπου και κυρίως πώς τα παιδιά του Δημοτικού, επωφελούνται από την μελέτη αρχαίων ελληνικών; Η Ακαδημία καινοτομεί και με τη μορφή παιχνιδιού χαρίζει στους μαθητές το προνόμιο της σωστής γνώσης και χρήσης της γλώσσας μας.

Όμιλος Steam, για παιδιά Νηπιαγωγείου και Α’ Δημοτικού. Τα παιδιά χρησιμοποιώντας ένα ειδικά σχεδιασμένο απλό σύστημα δόμησης, κατασκευάζουν μηχανικά και ηλεκτρικά συστήματα, εξερευνούν τον τρόπο λειτουργίας τους, ανακαλύπτουν νόμους που διέπουν την κίνηση και τον ηλεκτρισμό. Χρησιμοποιούν τα μαθηματικά ως «εργαλείο» για τη διατύπωση των νόμων αυτών κατανοώντας έτσι την αναγκαιότητα ύπαρξής τους.

Σκάκι, για μαθητές του Δημοτικού. Το γνωστό ως παιχνίδι των Βασιλιάδων περιμένει μαθητές και μαθήτριες να ανακαλύψουν το ταλέντο τους στη λήψη αποφάσεων, στην ικανότητα στρατηγικού σχεδιασμού, στην ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, στην έξυπνη αντιμετώπιση του αντιπάλου. Το σκάκι αυξάνει τη νοημοσύνη, βοηθά τη μνήμη, εξασκεί και τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου, βελτιώνει τη δημιουργικότητα.

Μαθητής του σήμερα… Πολίτης του αύριο, για μαθητές από Β΄ έως ΣΤ΄ Δημοτικού. Μήπως η αυτάρκεια, η αποφασιστικότητα και ο δυναμισμός προκύπτει από τις πρωτοβουλίες που λαμβάνουν τα παιδιά, από τα μέσα και τις ευκαιρίες που έχουν στη διάθεσή τους για να τα καταφέρουν και ποιες είναι οι ενέργειες που θα ενισχύσουν αυτή τη προσπάθεια; Η Ακαδημία πρωτοπορεί διδάσκοντας την αυτονομία βιωματικά, από έμπειρους παιδαγωγούς, μέσω δράσεων και δραστηριοτήτων ανάλογα με την ηλικία των παιδιών!

Τοξοβολία, για μαθητές από Β΄ έως ΣΤ΄ Δημοτικού, είναι η μύηση των μαθητών τους σε μία αρχέγονη πανανθρώπινη τέχνη, η οποία συντελεί στην επαύξηση της αυτοσυγκέντρωσης αλλά και στην συμβολή της αποκαταστάσεως αρνητικών συμπεριφορικών εκδηλώσεων ΔΕΠΥ.

Basket, για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού. Βοηθά στη σωστή και ολοκληρωμένη ανάπτυξη του μυοσκελετικού συστήματος ενός παιδιού, χαρίζει ταχύτητα, ευλυγισία και ισορροπία, συντελεί στην κοινωνικοποίηση των παιδιών, εξασκεί τη στρατηγική σκέψη, τη γρήγορη αντίληψη και βελτιώνει την αυτοπεποίθηση.

Αγγλόφωνα Τμήματα: ΠΡΟΝΗΠΙΟ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ-Α’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Play-Sing-Create-Learn: Για 3η σχολική χρονιά τα παιδιά του προνηπίου, του Νηπιαγωγείου και της Α’ Δημοτικού θα μπορούν να εξοικειωθούν με την Αγγλική γλώσσα μέσα από παιγνιώδεις μορφές μάθησης. Στόχος η βιωματική καλλιέργεια των γλωσσικών και επικοινωνικακών δεξιοτήτων στα Αγγλικά μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, παιχνίδια, τραγούδια, γλωσσικά και άλλα παιχνίδια, πάντα σε ένα ευχάριστο δημιουργικό και ασφαλές περιβάλλον. Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Τίνα Γιαννακέα στα τηλέφωνα: 2721092022 και 6945721905 καθώς και στο emailkdap@bougas-school.gr

Τέλος, υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς με σχολικά ανά μια ώρα από και προς την κεντρική πλατεία Καλαμάτας (16:30 – 20:30).

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα 6944453442 (Ιωάννα Μπουγά) και 6982179239 (Κατερίνα Γιάνναρη).

To Top