ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Με Δέδε διεκδικεί την Περιφέρεια – Γρίφος ο Δήμος Καλαμάτας

ΜΕ ΔΕΔΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ – ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΒΟΛΙΔΟΣΚΟΠΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Διευρυμένη σύσκεψη της περιφερειακής συντονιστικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Τρίπολη υπό την προεδρία του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη, στην αίθουσα του Εργατικού Kέντρου Τρίπολης, με μοναδικό θέμα συζήτησης τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη, Πέτρος Κωνσταντινέας, η συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Βεργινάδη και ο πρώην συντονιστής Τάσος Πολυχρονόπουλος.

Με δεδομένη τη σημασία και τη βαρύτητα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι κινήσεις γίνονται πολύ προσεκτικά και με αργό ρυθμό θα λέγαμε, έχοντας τεθεί ως τελική ημερομηνία, οι πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου για να ανακοινωθούν επίσημα όλοι οι υποψήφιοι και να ξεκινήσει επίσημα ο προεκλογικός αγώνας.
Στη σύσκεψη αναλύθηκε αρχικά κι επιβεβαιώθηκε στην πορεία, η κάθοδος στις περιφερειακές εκλογές του γενικού γραμματέα υποδομών Γιώργου Δέδε, ο οποίος θα στηριχθεί από το κυβερνών κόμμα και το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση του.
Ο Κορίνθιος Γιώργος Δέδες στις εκλογές του 2014 είχε κατέλθει υποψήφιος ως επικεφαλής της παράταξης “Δημοκρατική πελοποννησιακή συνεργασία” και στηρίχθηκε από τη ΔΗΜΑΡ και μερικώς από το ΠΑΣΟΚ, καταλαμβάνοντας τελικά την τρίτη θέση με 15,3%.

Στόματα κλειστά για τον Δήμο Καλαμάτας

Σχετικά με την στήριξη που θα παρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Καλαμάτας δεν έχει σημειωθεί θεαματική εξέλιξη στην ονοματολογία, αφού συνεχίζονται οι διεργασίες και οι συναντήσεις με πιθανούς υποψηφίους.
Κύριο μέλημα είναι να βρεθεί ένας υποψήφιος που θα συγκεντρώνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο έρεισμα στην τοπική κοινωνία με προοδευτική κατεύθυνση.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Messinialive στο δήμο Καλαμάτας το κυβερνών κόμμα θα επιδιώξει να ανακοινώσει τον εκλεκτό του αμέσως μετά την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, και περιστρέφεται γύρω από τις υποψηφιότητες του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Νίκου Πατσαρίνου, του διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών και γενικού διευθυντή του Δήμου Καλαμάτας Βασίλη Τζαμουράνη, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλη Ξυγκώρου και του νυν δημοτικού συμβούλου Στάθη Σταματόπουλου.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή θα συνεχίσει τις επαφές με τους τέσσερις αλλά και με άλλα πρόσωπα που πιθανόν να συγκεντρώνουν τα πολιτικά στοιχεία που θέλει η κομματική “γραμμή” και η εικόνα θα ξεκαθαρίσει στο τέλος του μήνα.
Στους άλλους Δήμους, πολύ κοντά στην επίσημη στήριξη βρίσκεται ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, ενώ προβάδισμα στη Δυτική Μάνη έχει ο Παναγιώτης Μπασσάκος που μαζί με τον Γιώργο Χιουτέα κάνουν τις κινήσεις τους.

Σε όλη αυτή την ονοματολογία, οι υποψήφιοι και τα κόμματα θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους και το το άρθρο 11 του Ν.4588, δηλαδή του “Κλεισθένη” για τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα για ορισμένοι από τους παραπάνω έχουν σαφέστατα πρόβλημα εκλογής…

ΣΥΡΙΖΑ: Με Δέδε διεκδικεί την Περιφέρεια – Γρίφος ο Δήμος Καλαμάτας
To Top