ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συντονιστικό-Σύσκεψη: Ο κίνδυνος καταστροφικών πλημμυρών υπάρχει ακόμα

Δήμος Καλαμάτας: Έχουν γίνει έργα, δεν έχουν ολοκληρωθεί και δεν είναι αρκετά
Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων: Αν βρέξει μία ώρα, πλημμυρίσαμε!

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 11.00 π.μ., με τα εξής θέματα στην ημερήσια διάταξη:

1. Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων
2. Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό περιόδου 2017-2018.

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Συνοψίζοντας όσα συζητήθηκαν, ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, που είναι αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας, ανέφερε ότι ο Δήμος Καλαμάτας, μέσω της ΔΕΥΑΚ και της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, πραγματοποιεί ή προετοιμάζει αυτή την περίοδο την έναρξη εργασιών όσον αφορά στα αντιπλημμυρικά έργα της Καλαμάτας.

ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΤΑ ΡΕΜΑΤΑ

Ο Αντιδήμαρχος ανέφερε, ακόμη, ότι η ΔΕΥΑΚ ολοκλήρωσε καθαρισμούς ρεμάτων και η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας εξακολουθεί να πραγματοποιεί τέτοιες παρεμβάσεις, ώστε να είναι καθαροί οι υδάτινοι αποδέκτες στην πόλη και στην περιφέρεια του Δήμου.


Επίσης, επισκέψεις έχουν γίνει σε όλα τα Τοπικά Διαμερίσματα και έχουν καταγραφεί όλα τα σχετικά ζητήματα, προς αντιμετώπισή τους, όπως επισημάνθηκε από τον Θανάση Βασιλόπουλο.

2,5 ΤΟΝΟΥΣ ΑΛΑΤΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Ο Δήμος Καλαμάτας διαθέτει 2,5 τόνους αλάτι για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων και θα αγοράσει άλλους 8.

Επίσης, θα προμηθευθεί 2 αλατιέρες, οι οποίες προσαρμόζονται στα οχήματα 4×4 που διαθέτει, ώστε να διατηρεί ανοικτό το οδικό δίκτυο εντός των ορεινών Τοπικών Κοινοτήτων.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων και, μεταξύ άλλων, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων έκαναν παρατηρήσεις και επισημάνσεις, που θα ληφθούν υπόψη.

Την εισήγηση του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας για τη σύσκεψη του ΣΤΟ μπορείτε να δείτε εδώ.

eishghsh-sto-2017

ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΡΓΑ ΠΑΝΤΟΥ

Την έκδηλη ανησυχία τους εξέφρασαν οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων της ευρύτερης περιοχής της Καλαμάτας για το ενδεχόμενο μια σφοδρής κακοκαιρίας και τον φόβο μιας πιθανής πλημμύρας.

Οι πρόεδροι υπο την πίεση των κατοίκων αλλά και με νωπές τις εικόνες της 7ης Σεπτεμβρίου 2016 ήταν καυστικοί και περιέγραψαν μια διαφορετική κατάσταση από αυτή που ξέρουν ή φαντάζονται στον Δήμο.

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του Μπάμπη Κουτσουρόπουλου από την Μικρομάνη, που εναποθέτει τις ελπίδες του στον Θεό, καθώς όπως χαρακτηριστικά τόνισε : “Μόνο ο Κύριος μπορεί να μας γλιτώσει αν βρέξει δυνατά και συνεχόμενα για μια ώρα!

Διαβάστε και αυτό:
//www.messinialive.gr/deite-analytika-antiplimmyrika-erga-kalamatas/

To Top