ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύντομο πέρασμα του κυκλώνα Ζήνωνα σήμερα από τη Μεσσηνία

ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ Ο “ΖΗΝΩΝ”- ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΑΧΑΪΑ-ΗΛΕΙΑ-ΜΕΣΣΗΝΙΑ

 

Έντονη κακοκαιρία και σήμερα σε όλη τη χώρα με τον μεσογειακό κυκλώνα «Ζήνωνα» να πλήττει κυρίως τη δυτική Ελλάδα, συνοδευόμενος από καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους. Ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται όμως και στην υπόλοιπη χώρα, με τα φαινόμενα να εξασθενούν σταδιακά απ’ το απόγευμα και σε κάποιες περιοχές απ’ το βράδυ.

Όπως φαίνεται από τη δορυφορική λήψη του Sat.2.com, το φαινόμενο βρίσκεται στη Δυτική Ελλάδα χτυπώντας αρχικά το Ιόνιο και εν συνεχεία την ηπειρωτική χώρα.Αναμένεται να χτυπήσει με θυελλώδεις ανέμους και έντονη βροχόπτωση με τις Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Αχαΐα και Μεσσηνία να πλήττονται πιο έντονα.

Medicane Ζηνων , οι πρωτες εικόνες – Νοέμβριος 17, 2017

Ο "Ζήνων" η "NUMA" όπως το βάφτισαν οι Ευρωπαίοι μόλις άνοιξε το μάτι του στο κέντρο του και ξεκινάει την πορεία του προς την χώρα μας.Πρώτες Δορυφορικές εικόνες μόνο εδώ με τα δεδομένα να προέρχονται απο το Sat2.com

Δημοσιεύτηκε από Forecast Weather Greece στις Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017

Σε αρκετές περιοχές ο Ζήνωνας έκανε από χθες την εμφάνισή του με κατά τόπους έντονα καιρικά φιανόμενα. Έντονη βροχόπτωση έπληξε χθες βράδυ το νησί των Παξών, αφήνοντας πίσω της πλημμυρισμένους δρόμους στο κέντρο του Γάιου, καθώς ξεχείλισε χείμαρρος στην περιοχή, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν χθες το βράδυ και στη Λευκάδα, όπου και σημειώθηκε ημερήσιο ρεκόρ βροχής για το 2017.

Ο «Ζήνων» αναμένεται τις επόμενες ώρες να πλήξει με θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσειςτη Νοτιοδυτική Ελλάδα, επηρεάζοντας τις παράκτιες και νησιωτικές περιοχές, με ανέμους εντάσεως 8-9 μποφόρ.

Σύμφωνα με τo meteo.gr, το βαρομετρικό χαμηλό «Ζήνων» έχει τροπικά χαρακτηριστικά, δηλαδή απουσία μετωπικών επιφανειών, θερμό πυρήνα, ορατό «μάτι» στο κέντρο και θυελλώδεις ανέμους στην περιφέρειά του.

Κυκλώνες τέτοιου τύπου έχει επικρατήσει να ονομάζονται medi-canes, σύνθεση των λέξεων Mediterranean και hurricanes, και συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις.
Δεν ξέρουμε ακόμα αν ο κυκλώνας θα έρθει εξασθενημένος στη Μεσσηνία, καθώς το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη.

Απαγορευτικό απόπλου στο Ιόνιο

Απαγορευτικό απόπλου εξέδωσαν το πρωί του Σαββάτου οι λιμενικές αρχές στο Ιόνιο, καθώς πνέουν θυελλώδεις άνεμοι στην περιοχή.

Δεν εκτελούνται από νωρίς το πρωί τα δρομολόγια Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα, Ιθάκη-Κεφαλονιά, Κεφαλονιά-Κυλλήνη, Ζάκυνθος-Κυλλήνη, αλλά και Ιθάκη-Κεφαλονιά-Αστακός.

Νεότερη ενημέρωση θα υπάρξει μετά το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σύντομο πέρασμα του κυκλώνα Ζήνωνα σήμερα από τη Μεσσηνία
To Top