Το δικό μου Σχολείο

Η συγγραφέας Στέλλα Αρβανίτη στο 17ο Δημοτικό στις 23/4

Στο πλαίσιο των δράσεων της νεοσύστατης Βιβλιοθήκης του 17ου Δημοτικού, στις 23 Απριλίου θα επισκεφτεί το Σχολείο η συγγραφέας Στέλλα Αρβανίτη.

Η Στέλλα Αρβανίτη γεννήθηκε στον Άγιο Γεώργιο Λιχάδος Ευβοίας. Σπούδασε Ιταλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κάνοντας ένα μέρος των σπουδών της στον Καναδά και στην Μπολόνια της Ιταλίας, ενώ παράλληλα αποφοίτησε από τη Σχολή Διπλωματούχων Ξεναγών του ΕΟΤ.

Από το δημοτικό έγραφε διηγήματα, ποιήματα, παραμύθια, στίχους, θεατρικά και σκετς. Στην Γ΄ Γυμνασίου πήρε έπαινο σε πανελλήνιο διαγωνισμό, στην ποίηση και την πεζογραφία («Ο ΦΙΛΩΝ»). Τον Φεβρουάριο του 2012 το παραμύθι της «Το κυπαρίσσι που έγερνε» πήρε έπαινο από την πανελλήνια ένωση Λογοτεχνών και κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Χρυσαλλίδα. Το 2014 το παραμύθι «Η ιστορία ενός μικρού ονείρου» πήρε το Γ΄ Βραβείο σε διαγωνισμό παραμυθιού της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.

Το παραμύθι πάντα έπαιζε και εξακολουθεί να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη δουλειά της καθώς το έχει εντάξει στις ξεναγήσεις των ελληνικών αλλά και ξένων σχολείων (ελληνικοί μύθοι, συμβολισμοί, θρύλοι και παραδόσεις). Από το 1996 εργάζεται ως διπλωματούχος ξεναγός σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία και κατά καιρούς ως εκπαιδεύτρια στα ΚΕΚ.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.booktourmagazine.com/news/gnoriste-ti-stella-arvaniti/

To Κυπαρίσσι που έγερνε, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χρυσαλίδα.

Το βιβλίο βραβεύτηκε ως παιδική νουβέλα στον 30ο Διαγωνισμό Λόγου και Τέχνης «Σικελιανά 2014»“

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Σχολείου
http://blogs.sch.gr/17dikala/2018/04/01/%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83/#prettyPhoto

Η συγγραφέας Στέλλα Αρβανίτη στο 17ο Δημοτικό στις 23/4
To Top