ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΟΔΕ Μεσσηνίας: Με 44 υπογραφές υποψήφιος πρόεδρος ο Παναγιώτης Τζαβάρας

Κούρσα για δύο προβλέπεται να είναι η διεκδίκηση της προεδρίας της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, αφού μετά την δημόσια δήλωση πρόθεσης να είναι εκ νέου υποψήφια η νυν πρόεδρος, Νατάσσα Κυριακοπούλου, στην εκλογική διαδικασία της 13ης Μαϊου θα κατέλθει ως υποψήφιος πρόεδρος και ο διευθυντής κατάρτισης του ΚΕΚ Π.Ε. Μεσσηνίας και μέλος του Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, Παναγιώτης Τζαβάρας.

Ο Παναγιώτης Τζαβάρας μίλησε στο MessiniaLIVE για την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, ως μια ενωτική υποψηφιότητα, ενώ παράλληλα είναι υπέρμαχος της ενεργοποίησης της νέας γενιάς, καθώς όπως υποστηρίζει “η χώρα έχει πολλές ευκαιρίες και πρέπει να κάνουμε επανεκκίνηση”. Να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης Τζαβάρας είναι κομματική επιλογή, που φαίνεται να έχει μια δυναμική, καθώς έχει ήδη συγκεντρώσει 44 υπογραφές στήριξης, “όσα και τα χρόνια της Ν.Δ.” όπως μας είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει και επισήμως την υποψηφιότητά του με συνέντευξη Τύπου.

Υπενθυμίζουμε ότι οι εκλογές για την ανάδειξη νέων προέδρων και διοικητικών συμβουλίων πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις τοπικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας και στις ΝΟΔΕ την Κυριακή 13 Μαΐου.

Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για την θέση του προέδρου εκπνέει την 19.00 ώρα της 27ης Απριλίου και πρέπει να συνοδεύεται από δήλωση υποστήριξης από 30 μέλη του κόμματος.

Η εκλογική εγκύκλιος έχει ήδη σταλεί στις τοπικές κομματικές οργανώσεις κι όπως προκύπτει από μια πρώτη ανάγνωση, οι διαφοροποιήσεις σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ εκλέγεται από τη βάση, για να ψηφίσει κάποιος πρέπει να πληρώσει 12 ευρώ (έναντι 3 ευρώ στις προηγούμενες εκλογές) και η κατάργηση των θεματικών τομεαρχών.

Αναλυτικότερα, όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στις εκλογές της 13ης Μαΐου οφείλουν να είναι οικονομικά τακτοποιημένοι. Μάλιστα, αυτές θα διεξαχθούν με το νέο καταστατικό, σύμφωνα με το οποίο όλοι εκλέγονται από τη βάση.

Έτσι, τόσο ο νέος πρόεδρος και τα μέλη της ΝΟΔΕ, όσο και οι πρόεδροι των τοπικών Οργανώσεων θα εκλέγονται από τη βάση. Τα μέλη της ΝΟΔΕ δεν θα εκλέγονται ανά τομείς, όπως συνέβη την προηγούμενη φορά, αλλά όσοι εκλεγούν θα τοποθετούνται σε τομείς από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ.

ΝΟΔΕ Μεσσηνίας: Με 44 υπογραφές υποψήφιος πρόεδρος ο Παναγιώτης Τζαβάρας
To Top