Τροφή για σκέψη

Συγγνώμη της Δημοτικής Αρχής στους γονείς του 8χρονου που τραυματίστηκε στο μόλο

Στην έκφραση συγγνώμης προχώρησε η δημοτική Αρχή Καλαμάτας προς τους γονείς του 8χρονου για την ταλαιπωρία που υπέστη ο μικρός, όταν τις προάλλες το πόδι του σφηνώθηκε σε μια ρωγμή σε σημείο του μόλο “στα βραχάκια”.
Το παιδί εγκλωβίστηκε και δεν μπορούσε να μετακινηθεί έως ότου έφτασε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και τον απεγκλώβισε.

Ο Δήμος Καλαμάτας δηλώνει σε ανακοίνωσή του ότι άμεσα θα φροντίσει στην προσωρινή διευθέτηση του προβληματικού σημείου με πέτρες και τσιμέντο, αλλά και με λήψη μέτρων ασφαλείας, ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο σε κανένα από τα παιδιά που συνηθίζουν εδώ και χρόνια να κάνουν τις βουτιές τους στα “βραχάκια”.
Ωστόσο, όπως επισημαίνει, οριστική λύση στο πρόβλημα θα δώσει το περίφημο master plan του λιμανιού, που προβλέπει δραστικές παρεμβάσεις στο σημείο, και απαιτεί γενναία χρηματοδότηση.

Αναλυτικά ο Δήμος Καλαμάτας αναφέρει:

“Οι «τρύπες» στον ανατολικό μόλο”

“O ανατολικός κυματοθραύστης του λιμένα Καλαμάτας έχει σοβαρά προβλήματα από την εποχή των σεισμών. Η αντιμετώπισή τους θα γίνει μέσα από το master plan και περιλαμβάνει μελέτη και δημοπράτηση γενικής επισκευής, για την οποία είναι αναγκαία γενναία χρηματοδότηση. Σημειώνεται ότι ο μόλος σε κάποια σημεία του εμφανίζει αποσάθρωση.

Με μέριμνα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, θα υπάρξει προσωρινή αντιμετώπιση, συνδυαζόμενη με τη λήψη μέτρων ασφαλείας. Θα χρησιμοποιηθούν πέτρες και σκυρόδεμα και η ολοκλήρωση των εργασιών αναμένεται μέχρι το Σάββατο 5 Αυγούστου 2017.

Λυπούμαστε για το πρόβλημα που συνέβη στο παιδί, μαζί με την έκφραση συγγνώμης προς τους οικείους του”.

Ο δήμος διευκρινίζει πως ο “μόλος σε κάποια σημεία του εμφανίζει αποσάθρωση”, ενώ μας υπενθυμίζει ότι “ο ανατολικός κυματοθραύστης του λιμένα Καλαμάτας έχει σοβαρά προβλήματα από την εποχή των σεισμών”, δηλαδή εδώ και 31 χρόνια!

Δυστυχώς δεν αρκούν οι διαπιστώσεις και η ετεροχρονισμένη αντίδραση των αρχών- ιδίως μετά από ένα ατύχημα ή ακόμη χειρότερα δυστύχημα- για να αφυπνίζεται από τον λήθαργο και να ενεργοποιείται ο κρατικός μηχανισμός και οι αρμόδιες υπηρεσίες. Οι παρεμβάσεις αυτές έπρεπε να έχουν γίνει χθες, από τη στιγμή που τόσα παιδιά χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια το συγκεκριμένο σημείο για τις καλοκαιρινές τους βουτιές. Και είναι ευτύχημα που μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί κάτι χειρότερο εκεί, καθώς είναι ηλίου φαεινότερον ότι το σημείο του ανατολικού μόλου είναι άκρως επικίνδυνο για όλους.
Δεν χρειάζεται κάθε φορά να περνάνε 30 χρόνια για να γίνονται οι αυτονόητες και στοιχειώδεις παρεμβάσεις.

Βεβαίως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι η δημοτική Αρχή αναγνωρίζει το πρόβλημα, και ζήτησε συγγνώμη, ωστόσο είναι αυτό αρκετό;
Πρέπει ως χώρα να προλαμβάνουμε τέτοιες καταστάσεις και όχι να τρέχουμε εκ των υστέρων με “μπαλώματα” να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα αφού προκύψουν.

Μαίρη Περδικέα

Συγγνώμη της Δημοτικής Αρχής στους γονείς του 8χρονου που τραυματίστηκε στο μόλο
To Top