Υγεία

Συνεργασία με το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών ώστε να εντοπίζονται και να καταγράφονται τα μεταλλαγμένα κρούσματα και στην περιφέρεια Πελοποννήσου

ΣΗΜΕΡΑ Η ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΛΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ

Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) προχωρεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργούνται για τον τρόπο διασποράς της covid-19.

Όπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, για το θέμα αυτό θα γίνει σήμερα, Πέμπτη 1η Απριλίου, τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή υγειονομικών, προκειμένου να καθοριστεί η διαδικασία καθημερινής συλλογής των δειγμάτων από την Περιφέρεια.

“Η έρευνα αφορά στις μεταλλάξεις του ιού και το εν λόγω πρόγραμμα επεκτείνεται πλέον και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για να διαπιστωθεί ποια στελέχη του κορονοϊού εντοπίζονται σε αυτή, έτσι ώστε -εν όψει και της τουριστικής περιόδου- να γίνει η καταγραφή και το μοτίβο διάδοσης των μεταλλάξεων” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Σημειώνεται ότι το ΙΙΒΕΑΑ έχει δρομολογήσει από την αρχή της επιδημίας, δραστηριότητες για την ανάπτυξη και εφαρμογή αξιόπιστων μοριακών και ανοσολογικών εργαλείων για την ταυτοποίηση και χαρακτηρισμό του ιού, την κατανόηση της παθοφυσιολογίας της λοίμωξης και την αναγνώριση θεραπευτικών στόχων.

Οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται μέσω εξειδικευμένων αναλύσεων στο πλαίσιο της δράσης με τίτλο “Εμβληματική Δράση για την αντιμετώπιση του ιού SARS-CoV-2. Επιδημιολογική μελέτη στην Ελλάδα μέσω εκτεταμένων εξετάσεων ανίχνευσης ιού και αντισωμάτων, αλληλούχισης ιικών γονιδιωμάτων και γενετικής ανάλυσης ασθενών” που χρηματοδοτείται από την γενική γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Συνεργασία με το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών ώστε να εντοπίζονται και να καταγράφονται τα μεταλλαγμένα κρούσματα και στην περιφέρεια Πελοποννήσου
To Top