ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη 60χρονη Βουλγάρα στην Καλαμάτα για τουλάχιστον 10 τηλεφωνικές απάτες

ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΕ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ – Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, –10- περιπτώσεις απάτης και αποπειρών απατών.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στην Καλαμάτα,  συνελήφθη μια 60χρονη από τη Βουλγαρία.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία, εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες, παραθέτοντάς τους ψευδή στοιχεία ως αληθή.

Συγκεκριμένα, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά  με τα υποψήφια θύματά τους προσποιούμενους τους ιατρούς και με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα είχαν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό τους, απαιτούσαν χρηματικά ποσά ή τιμαλφή για την κάλυψη εξόδων νοσηλείας τους. 

Χθες  το απόγευμα, οι δράστες προσποιούμενοι τους ιατρούς επικοινώνησαν με μια κάτοικο Καλαμάτας και με το πρόσχημα τραυματισμού συγγενικού της προσώπου, απαίτησαν χρήματα για τα έξοδα νοσηλείας του, ακολούθως να τα συγκεντρώσει σε νάιλον τσάντα και να τα πετάξει από το μπαλκόνι της οικίας της. Αμέσως μετά την τηλεφωνική επικοινωνία, ο σύζυγος της παθούσας, επικοινώνησε με την αστυνομία.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση την οικία της παθούσας, όπου διαπιστώθηκε η 60χρονη να μεταβαίνει στην οικία και να παραλαμβάνει την τσάντα.

Οι αστυνομικοί την ακινητοποίησαν και την συνέλαβαν, ενώ στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν η ανωτέρω νάιλον τσάντα, το χρηματικό ποσό των –1.500– ευρώ, –10- ναρκωτικά δισκία και ιδιόχειρες σημειώσεις.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 22 έως και την 23 Αυγούστου του 2023, είχαν διαπράξει ακόμη -9- περιπτώσεις αποπειρών απατών.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας για την ταυτοποίηση των συνεργών της ανωτέρω και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Συνελήφθη 60χρονη Βουλγάρα στην Καλαμάτα για τουλάχιστον 10 τηλεφωνικές απάτες

Δημοφιλέστερα

To Top