ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συνέλαβαν τις γυναίκες που έριχναν λάδια στα μουσεία

Τις έπιασαν ενώ ετοίμαζαν και άλλο βανδαλισμό

“Λαδώναμε τις εικόνες για να γίνονται θαύματα”, υποστηρίζουν οι συλληφθείσες

Συνελήφθησαν πριν από λίγο οι δύο γυναίκες Ρομά Βουλγαρικής καταγωγής που είχαν προβεί σε βανδαλισμούς σε μουσεία, ρίχνοντας λάδι σε εκθέματα.

Οι δυο γυναίκες συνελήφθησαν από άντρες της ΕΛ.ΑΣ. στο κτίριο της Παλιάς Βουλής και ενώ φέρονται να ετοιμάζονταν για έναν ακόμη βανδαλισμό.

Οι γυναίκες έγιναν αντιληπτές από τον φύλακα που υποπτεύθηκε τις κινήσεις τους.

Οι αστυνομικοί έκαναν σωματικό έλεγχο στις γυναίκες και βρέθηκαν να έχουν μπουκάλι με λιπαρή ουσία στις τσάντες τους.

Οι γυναίκες εκτιμάται πως είναι οι ίδιες οι οποίες είχαν ρίξει λάδι σε εκθέματα του μουσείου Μπενάκη και στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Πρόκειται για μία 48χρονη και μία 50χρονη. Την ώρα που φύλακας του μουσείου τις είδε να κινούνται ύποπτα και ειδοποίησε τις Αρχές, είχαν πάνω τους τρία μπουκάλια με λάδι.
Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες του CNN Greece, πάνω τους οι δύο γυναίκες είχαν και δύο τετράδια με σημειώσεις. Εκεί περιέγραφαν πού ακριβώς βρίσκονται μουσεία στην Αττική, τα ονόματά τους, οι διευθύνσεις τους, αλλά και τι εκθέματα περιέχουν.

Οι δύο συλληφθείσες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ ενώ φέρεται – σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece – να δήλωσαν: «Η Αγία Γραφή λέει ότι πρέπει να μυρώνουμε και να λαδώνουμε τις εικόνες για να γίνονται θαύματα. Εμείς πιστεύουμε πολύ στον Θεό και κάνουμε λοιπόν το θέλημά Του….»!

Συνέλαβαν τις γυναίκες που έριχναν λάδια στα μουσεία
To Top