Τουρισμός

Συνεδριο για κατάρτιση κοινού πλάνου για τον Τουρισμο στο Ριο

H απόκτηση συναντίληψης για τα βήματα που πρέπει να γίνουν στον τουρισμό και η κατάρτιση από κοινού ενός πλάνου πάνω στο οποίο θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να συμπορευθούν, αναμένεται να τεθούν στη συνεδρία για τον τουρισμό, στο πλαίσιο του 5ου Συνεδρίου της «Πελοποννήσου» το Σάββατο 15 Ιουλίου (στις 10 το πρωί, στο «Πόρτο Ρίο»).
Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνεδρία που θα γίνει παρουσία της υπουργού Τουρισμού Ελενας Κουντουρά, που θα έχει τη δυνατότητα παρέμβασης.

Γιώργος Τζιάλλας, γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, θα απαντήσει για το πώς επηρεάζεται ο τουρισμός από τις διεθνές εξελίξεις αλλά και ποια είναι η φιλοσοφία της Πολιτείας σε σχέση με τις τάσεις της τουριστικής βιομηχανίας σήμερα.
Κώστας Καρπέτας, αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα αναφερθεί στον σχεδιασμό διεκδίκησης του τουριστικού μεριδίου της Δυτικής Ελλάδας από άλλες περιοχές, όπως τα Ιόνια Νησιά και η νότια Πελοπόννησος.
Κωνσταντίνα Νικολάκου, θεματική αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Πελοποννησου θα μιλήσει για τη δυναμική της ευρύτερης πολιτικής.
Πλάτωνας Μαρλαφέκας, πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας θα αναφερθεί στον τουρισμό πόλεων (City Break) που είναι μία ανερχόμενη τάση, κυρίως ανάμεσα στους έμπειρους ταξιδιώτες. Αφορά τους ανθρώπους αυτούς που δεν επιθυμούν απλά και μόνο μια «επιφανειακή» και τυποποιημένη σχέση με τους δημοφιλείς αστικούς προορισμούς, αλλά επιδιώκουν μια βαθύτερη γνωριμία με τον πολιτισμό, την πραγματική ζωή, τον ρυθμό και τον αληθινό χαρακτήρα μιας πόλης.
>Ειδικού ενδιαφέροντος και πολύ επίκαιρη η ενημερωτική εισήγηση του Αγγελου Βλάχου μέλους του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ και συντονιστή αδειοδότησης του δικτύου υδατοδρομίων για το ΤΑΙΠΕΔ που θα αναφερθεί στις κινήσεις που έχουν γίνει στον τομέα αυτό.
>Επίσης ο Αναστάσιος Γκόβας θα μιλήσει για τα υδατοδρόμια στη Δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο και ποιες προοπτικές ανοίγουν για τον τουρισμό.
Αντώνης Στελλάτος, πρόεδρος της Ενωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού θα αναφερθεί στο ελληνικό yachting και την ανάπτυξή του στη Δυτική Ελλάδα.

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Εξίσου σημαντικές οι παρεμβάσεις που θα ακολουθήσουν μετά το τέλος των ομιλιών από τον Ανδρέα Ριζούλη, βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, βουλευτή Αχαΐας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιώργο Τελώνη, πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Ελλάδας και Γιώργο Παναγιωτόπουλο, επίκουρο καθηγητή τμήματος Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας
Η συγκεκριμένη συνεδρία θα είναι κάτι παραπάνω από ενδιαφέρουσα για τους επιχειρηματίες, τους συλλογικούς φορείς αλλά και κάθε επιχείρηση που έχει άμεσα οφέλη από τον τουρισμό, μετά την ολοκλήρωση του οδικού άξονα της Πατρών-Αθηνών. Και αυτό γιατί τα δεδομένα που πλέον διαμορφώνονται είναι διαφορετικά από κάθε άλλη χρονιά.
Αλλωστε ο τουρισμός αποτελεί «ατμομηχανή» της ελληνικής οικονομίας και στη συνεδρία θα περιγραφούν τα χαρακτηριστικά των δυνατοτήτων και των προϋποθέσεων ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος στη Δυτική Ελλάδα.

Περισσοτερες λεπτομερειες εδω
http://www.pelopanaptixi.gr/?section=2403&language=el_GR

 

Εφημεριδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Συνεδριο για κατάρτιση κοινού πλάνου για τον Τουρισμο στο Ριο
To Top