ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Aντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ στη Βενετία

Πολιτισμός στο παλατι Ferro fini, με την Ελληνική αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ να επισκέπτεται τη φωτογραφική έκθεση που περιλαμβάνει “Ασυνήθιστες αναλαμπές της Αδριατικής”.

Αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο και Δήμαρχο Πύλου Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη, και την εκπρόσωπο της ΚΕΔΕ Αμαλία Τσαγκαράκη, επισκέφθηκαν το Παλάτι Ferro fini στη Βενετία, στη φωτογραφική έκθεση κληρονομιάς, με τίτλο “Ασυνήθιστες αναλαμπές της Αδριατικής”, που εγκαινιάστηκε την Τρίτη 11 Ιουλίου.

Ανέκαθεν, υπήρχε πάντα μια βαθιά πολιτιστική, οικονομική και πολιτική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Βενετίας.
Σήμερα, η Ιταλία και η Ελλάδα είναι, δυστυχώς, κάτω από δύσκολη κοινωνικοοικονομική κατάσταση, ακόμη και λόγω μιας Ευρώπης που δεν έχει κατανοήσει πλήρως ότι οι πραγματικές της ρίζες βρίσκονται στην Ελλάδα, και στην Ιταλία.

Ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ ευχαρίστησε τον πρόεδρο Ciambetti και ολόκληρη την περιοχή της Βενετίας για το θερμό καλωσόρισμα, μεταβιβάζοντας και τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, Γιώργου Πατούλη.

“Η Ελλάδα και η Ιταλία είναι δύο Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω της ιστορίας, από κοινά μονοπάτια. Η Ευρώπη πρέπει να υποκύψει στην κοινή μας ιστορία και να προσπαθήσει να την κατανοήσει, να καταλάβει τι είναι κυρίως χάρη στο έργο τους”, τόνισε ο Δημήτρης Καφαντάρης.

Η Ευρώπη πρέπει να φροντίσει σοβαρά για την ολοκληρωμένη υποδοχή των προσφύγων, διότι λόγω της έλλειψης μιας σαφώς ευρωπαϊκής πολιτικής διαχείρισης κρίσεων – των μεταναστών, έχουμε υποστεί μεγάλη ζημιά, και δεν είναι αποδεκτό ότι, σε ορισμένα νησιά, υπάρχουν περισσότεροι πρόσφυγες παρά κάτοικοι”, συμπληρωσε.

Ενώ υπογράμμισε τη σύνδεση με τον Κοπερ αφού τα κάστρα της Μεθώνης και της Κορώνης, που είναι δύο μεγάλα βενετσιάνικα φρούρια στην Πελοπόννησο, νόμιζαν ότι ήταν οι φρουροί και τα μάτια της Βενετίας, ένα προς την Ανατολή, το άλλο προς τη Δύση”.
Και κατέληξε ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος: “Ευελπιστώ ότι θα υπάρξουν ακόμη ισχυρότερες σχέσεις μεταξύ ελληνικών και ιταλικών δήμων, ενώ με το σύστημα marco πόλο, κυνηγάμε ένα ενδιαφέρον έργο, τον Ευρωπαϊκό δρόμο του Μάρκο Πόλο (ο δρόμος του ευρωπαϊκού μεταξιού), ένα έργο μεταφυσικής το οποίο κάνει την Ελλάδα και την Ιταλία να αισθάνονται ιδιαίτερα κοντά”.

Aντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ στη Βενετία
To Top