ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας

Συνεδρίασε σήμερα, Δευτέρα 14 Οκτωβρίου και ώρα 12.00, το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, με θέμα:«Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της χειμερινής περιόδου 2019 – 2020 (πλημμύρες – χιονοπτώσεις)».

Τη συνεδρίαση προλόγισε ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, αναφέροντας ότι το ΣΤΟ συνεδριάζει με την ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής αλλά και των νέων Προέδρων και Συμβούλων των Τοπικών Κοινοτήτων προκειμένου να επικαιροποιηθούν τα μνημόνια ενεργειών που αφορούν τις πλημμύρες και τις χιονοπτώσεις συμπληρώνοντας ότι «παρόλο που η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει τον κύριο ρόλο, ο Δήμος εμπλέκεται σε όλα τα στάδια μιας έκτακτης ανάγκης εξ αιτίας ενός φυσικού φαινομένου, δηλαδή, την πρόληψη, την αντιμετώπιση και την αποκατάσταση».


Συντονιστής ήταν ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Μπάκας, ενώ παρών ήταν και ο αντιδήμαρχος Υποδομών και Τοπικών Κοινοτήτων Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος.

Παρευρέθησαν εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου- Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου, της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, του Λιμεναρχείου, της 120 ΠΕΑ, του 9ου Συντάγματος Πεζικού, πρόεδροι και εκπρόσωποι Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων, εθελοντικές ομάδες, υπηρεσιακά στελέχη των Υπηρεσιών του Δήμου.
Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, μετά τις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων, κατεγράφησαν οι ανάγκες και σύντομα θα δρομολογηθούν όποιες επεμβάσεις δεν έχουν ήδη προγραμματιστεί.

 

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας
To Top