ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζεται το “λίφτινγκ” στη Θεμιστοκλέους

ΞΗΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΝΕΟΣ ΑΣΦΑΛΤΟΤΑΠΗΤΑΣ

Ξεκίνησαν σήμερα – όπως είχε προγραμματιστεί και παρά το ψιλόβροχο- τα έργα απόξεσης του οδοστώματος στην οδό Θεμιστοκλέους, στο πρώτο κομμάτι της.

Τα συνεργεία του Δήμου από το πρωί προχωρούν στην αφαίρεση του παλιού οδοστρώματος, με τα γνωστά προβλήματα που είχαν προκληθεί από τα μεγάλα δέντρα της νησίδας που είχαν ανασηκώσει το οδόστρωμα σε κάποια σημεία καθιστώντας την κυκλοφορία προβληματική.

Τα δέντρα αφαιρέθηκαν, μπήκαν καινούργια ρείθρα-πλαίσια για τις νησίδες και τώρα σειρά έχει το οδόστρωμα και η τοποθέτηση νέου ασφαλτοτάπητα.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στο σημείο αυτό του δρόμου έως και την Περικλέους, ενώ ήδη από χθες η Δημοτική Αστυνομία τοποθέτησε τις ειδικές προειδοποιήσεις για τα σημερινά έργα, ώστε να είναι ενήμεροι οι οδηγοί και οι περίοικοι.

Δείτε πως είχε η κατάσταση πριν την παρέμβαση του Δήμου:

Μετά την παρέμβαση:

Αυτή την ώρα (11.20):

Oι παρεμβάσεις στη Θεμιστοκλέους θα συνεχιστούν καθ’ όλο το μήκος της οδού έως και τη Μακεδονίας.
Το επόμενο διάστημα όταν θα διαμορφωθούν οι νησίδες της, θα φυτευτούν και τα νέα δέντρα (φωτίνιες και θάμνοι ελαιάγνου) που έχει προγραμματίσει ο Δήμος, και πλέον ο δρόμος θα έχει εντελώς διαφορετική εικόνα.
Απομένει μόνο νέος οδοφωτισμός με φώτα LED, που θα ξεκινήσει για όλους τους δρόμους της Καλαμάτας σε 5 μήνες περίπου, γύρω στον Μάρτιο του 2018 όπως εκτιμά η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας.


θάμνος ελαιάγνου


δέντρο φωτίνιας

To Top