ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζεται ο χιονόκαιρος!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΟΡΕΙΝΑ

O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα 07/01/2019 προβλέπεται άστατος.

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού, ενώ από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-85%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ.

Στον ορεινό όγκο του Ταΰγετου και πιθανόν και σε άλλους ορεινούς όγκους της Μεσσηνίας, θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις που μέχρι τις νυχτερινές ώρες ενδέχεται να κατέβουν περίπου στα 600 μέτρα.

Προσοχή, οι οδηγοί που θα κινηθούν στα οδικά δίκτυα Καλαμάτας – Σπάρτης και Καλαμάτας – Κορίνθου, από τις απογευματινές ώρες και μετά, να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Επίσης προσοχή πρέπει να δείξουν οι οδηγοί κατά τη διάρκεια των πρώτων πρωινών ωρών για τη δημιουργία παγετού λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατούν.

Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

Συνεχίζεται ο χιονόκαιρος!
To Top