ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού Μεσσηνίας: “Μας βάζουν όλους σε νέα αδιέξοδα-Να μην πληρώσουμε εμείς ξανά αυτή την κρίση”

Σε συνέντευξη τύπου προχώρησε το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Ν. Μεσσηνίας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον κλάδο. Συγκεκριμένα η πρόεδρος του Συνδικάτου Κωνσταντίνα Στραβάκου, αναφέρθηκε στις συνθήκες που επικρατούν στους χώρους εργασίας.

Ακόμα τόνισε ότι σαν να μην έφτανε αυτό ο Ν. 4690/2020 που ψηφίστηκε πρόσφατα και η Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε στις 13.6.2020,όχι μόνο δεν προβλέπει λύση στα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία και η απόφαση των εργοδοτών να μη λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους, αλλά βάζουν όλους μας μπροστά σε νέα αδιέξοδα από τώρα μέχρι και τον επόμενο χειμώνα.

Δίχως δουλειά και χωρίς ουσιαστική προστασία για τη μεγάλη πλειοψηφία των ανέργων, το «θαύμα» του τουρισμού τα προηγούμενα χρόνια ήταν μόνο για αυτούς που θησαύρισαν από τη δουλειά μας.

Για τους εργαζομένους με σύμβαση ή εποχικούς στα ξενοδοχεία και στον επισιτισμό, για τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων, για τους χιλιάδες εργαζόμενους με μία από τις 16 μορφές ελαστικής απασχόλησης δεν προβλέπεται τίποτα ή στην καλύτερη περίπτωση μισθοί-επιδόματα των 534 ευρώ.

Τέλος τόνισε ότι:

“Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων των εργαζομένων στον Τουρισμό, σύμφωνα με τις Συλλογικές μας Συμβάσεις, για να μην πληρώσουμε εμείς ξανά αυτή την κρίση. ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ”

Απαιτώντας:

· Να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων μας με βάση τις ΣΣΕ με ευθύνη του κράτους και των εργοδοτών

· Καμία εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας

· Να απαγορευτούν οι απολύσεις, να ακυρωθούν όσες έγιναν

· Ταμείο ανεργίας για όλους χωρίς προϋποθέσεις

· Ένταξη στον μηχανισμό στήριξης όλων των ελαστικά απασχολούμενων

· Ακύρωση χρεώσεων σε ΔΕΗ, Νερό, Τηλέφωνο, Εφορία, Τράπεζες, Απαγόρευση Πλειστηριασμών

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν περιοδείες σε χώρους δουλειάς.

Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού Μεσσηνίας: “Μας βάζουν όλους σε νέα αδιέξοδα-Να μην πληρώσουμε εμείς ξανά αυτή την κρίση”
To Top