ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνδικάτα και Σύλλογοι διαδήλωσαν για τις ελλείψεις στις δομές Υγείας

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Παρασκευή το πρωί, έξω από το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ο Σύλλογος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας Καλαμάτας (μέλος της ΟΓΕ), το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Σωματείο της ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, για να ενώσουν τις φωνές τους και να διεκδικήσουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των οικογενειών τους.

Ο σύλλογος Γυναικών, όπως αναφέρει, “στηρίζει τον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών, όλων των υγειονομικών που με υπεράνθρωπη δύναμη παλεύουν 11 μήνες όχι μόνο ενάντια στην πανδημία, αλλά και κόντρα στις τεράστιες ελλείψεις, τα κενά του δημόσιου συστήματος υγείας” και παρατηρεί: “Δε συμβιβαζόμαστε να είναι η υγεία μας εμπόρευμα αντί για κοινωνικό αγαθό.

Παλεύουμε για δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, με κατάργηση κάθε πληρωμής στην υγεία, την πρόνοια, το φάρμακο”.

Στην κινητοποίηση του Συλλόγου για τα Δικαιώματα της Γυναίκας συμμετείχε και το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, τονίζοντας: “Δεν συμβιβαζόμαστε να είναι η υγεία μας εμπόρευμα αντί για κοινωνικό αγαθό”, αναφέρει το Δ.Σ. του σωματείου και δηλώνει πως “οι γιατροί και το υγειονομικό προσωπικό, δε λένε ψέματα. Λένε την αλήθεια και τα αιτήματά τους είναι αιτήματα όλου του λαού”. Απαιτούμε άμεσα προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Εδώ και τώρα να γίνει επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας και όχι αποζημίωσή τους. Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, τακτικά τεστ για κορονοϊό και να μη στοιβάζονται οι εργαζόμενοι σαν τις σαρδέλες, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα, στις βιοτεχνίες μεταποίησης και συσκευασίας”. Εκτιμά ότι “οι όποιες προσλήψεις γίνονται, είναι σταγόνα στον ωκεανό, μπροστά στις 30.000 ελλείψεις που υπάρχουν σε κανονικές συνθήκες κι όχι σε συνθήκες πανδημίας”.

To Top