ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνδικάτα και Σωματεία εργαζομένων διαδηλώνουν την Πέμπτη στην Καλαμάτα

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 23ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 19:00 ΜΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κοινή συνέντευξη τύπου έδωσαν εκπρόσωποι των Σωματείων που συμμετέχουν στην διαδήλωση την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου στην πλατεία 23ης Μαρτίου, η Χρυσάνθη Μάλλιου, μέλος της διοίκησης του Σωματείου Ειδικευμένων Γιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας, ο γραμματέας του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Γιάννης Λαγογιάννης και η πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στον Τουρισμό και Επισιτισμό Μεσσηνίας Ντίνα Στραβάκου.

Η διαδήλωση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει από την πλατεία 23ης Μαρτίου στις 19:00 και μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει πορεία.

Και οι τρεις τόνισαν πως θα τηρηθούν πιστά τα υγειονομικά μέτρα προστασίας των συμμετεχόντων και απεύθυναν κάλεσμα για να κινητοποιηθεί ο κόσμος έχοντας σοβαρούς λόγους για την κατάσταση στις μονάδες της δημόσιας υγείας που είναι υποστελεχωμένες, στην εκπαίδευση αλλά και στον τομέα του Τουρισμού, μετά από μια κάκιστη χρονιά, λόγω της πανδημίας παγκοσμίως.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

Τα αιτήματα που έχουν εγκριθεί από τη σύσκεψη των σωματείων της περασμένης Τετάρτης είναι:

Μαζικές προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας με μόνιμο προσωπικό.
Επιπλέον, να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να καλύπτεται πλήρως η λειτουργία του νοσοκομείου, ως νοσοκομείο – Covid. Να μην πάνε πίσω οι υπόλοιπες λειτουργίες του νοσοκομείου (χειρουργεία, προγραμματισμένες εξετάσεις κλπ).
Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών στον τομέα της υγείας.
Πλήρης λειτουργία του Κ.Υ. Καλαμάτας και των υπολοίπων Κ.Υ. του νομού που είναι σε άθλια κατάσταση. Να στελεχωθούν όλα τα αγροτικά ιατρεία, που σήμερα, τα περισσότερα από αυτά δεν είναι σε θέση να καλύψουν ούτε τη στοιχειώδη συνταγογράφηση.
Σχέδιο επίταξης όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα υγείας και πρόνοιας, για να μπει σε εφαρμογή σε περίπτωση γιγάντωσης της πανδημίας.
Τώρα παροχή όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας για όλους τους εργαζόμενους στους τόπους δουλειάς, με επιβολή των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.
Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στην υγεία και τους μεγάλους χώρους δουλειάς με επιβάρυνση της εργοδοσίας.
Ουσιαστικά μέτρα προστασίας για το άνοιγμα των σχολείων, 15 – άρια τμήματα, προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών.
Καμία απόλυση – καμία περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων.
Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών. Κατάργηση του νόμου που απελευθερώνει τις κατασχέσεις και για χρέη προς τις τράπεζες και το Δημόσιο.
Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο Γιάννης Λαγογιάννης αναφέρθηκε στα σωματεία που συμμετέχουν στην διαδήλωση:

Σωματείο ειδικευμένων ιατρών Νομού Μεσσηνίας

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας

Συνδικάτο επισιτισμού τουρισμού ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας

Σωματείο Φαρμακοϋπαλλήλων Νομού Μεσσηνίας

Σωματείο εργαζομένων στο Άσυλο Ανιάτων Ν. Μεσσηνίας

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας

Συνδικάτο Οικοδόμων & συναφών επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας

Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος ιδιωτικών υπαλλήλων

Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Ν. Μεσσηνίας

Σύλλογος υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας

Πανελλήνιος Σύλλογος συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ – Τραπεζών

Σύλλογος Γυναικών Καλαμάτας

To Top