ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Νίκα – Κουρουμπλή για υδροπλάνα και μαρίνα πολυτελών σκαφών στο Λιμάνι Καλαμάτας

ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ Η ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΑ MEGA YACHTS ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΤΑ ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ

Προγραμματισμένη συνάντηση είχε σήμερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας με τον Υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή για θέματα του Λιμανιού Καλαμάτας.

Επί τάπητος τέθηκε το θέμα του υδατοδρομίου στο Λιμάνι, η ανάπλαση του πάρκου νοτίως του Πανελληνίου, κυκλικός κόμβος μπροστά από το jumbo, Μαρίνα για πολυτελείς θαλαμηγούς το Λιμάνι Καλαμάτας, και μετεγκατάσταση του Λιμεναρχείου Καλαμάτας στο κτήριο των λιμενεργατών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, ο Δήμαρχος μετέβη σήμερα, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου καταρχήν συναντήθηκε με το Χρήστο Λαμπρίδη, Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής έγινε επεξεργασία των θεμάτων και ακολούθησε συνάντηση του Δημάρχου με τον Υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή, παρουσία ειδικού συνεργάτη του τελευταίου.

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΙΚΑ-ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ

1. Η ολοκλήρωση σύντομα της διαδικασίας αδειοδότησης υδατοδρομίου στο λιμένα Καλαμάτας, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν εκκρεμότητες

2. Η μεταστέγαση άμεσα μέρους των Υπηρεσιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας στο κτήριο που βρίσκεται βόρεια των αποθηκών του λιμένα, στο οποίο σήμερα στεγάζονται οι λιμενεργάτες, με παραχώρηση σ’ αυτούς των αναγκαίων χώρων (έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης)

3. Η σύνδεση των δύο ποδηλατοδρόμων στην περιοχή του λιμένα και η δημιουργία κυκλικού κόμβου έμπροσθεν του Jumbo

4. Η δημιουργία πάρκου 5 στρεμμάτων στη χερσαία ζώνη λιμένα, νοτίως του «Πανελληνίου».

Στο Υπουργείο θα αποσταλεί από το Δήμο Καλαμάτας ο πλήρης φάκελος για τα θέματα αυτά.

ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΚΑΦΗ-MEGA YACHT ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΝΙΚΑΣ

Επιπλέον, συζητήθηκε το θέμα της ΣΔΙΤ για το λιμάνι, το οποίο εκτιμάται ότι θα πρέπει να έχει χαρακτήρα εξυπηρέτησης κυρίως mega yachts.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ Ο ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ

Ο Υπουργός θα επισκεφθεί την Καλαμάτα σύντομα και εξέφρασε την ελπίδα να διευθετηθεί το σύνολο των τεθέντων θεμάτων στο συντομότερο δυνατό χρόνο.
Ο Δήμαρχος, μετά τη συνάντηση, δήλωσε τα εξής: «Είμαστε ευχαριστημένοι από το επίπεδο συνεργασίας με το Υπουργείο Ναυτιλίας».

Διαβάστε και αυτό:

Μαρίνα για πολυτελή σκάφη αναψυχής θέλει το Λιμάνι Καλαμάτας ο Νίκας!

Συνάντηση Νίκα – Κουρουμπλή για υδροπλάνα και μαρίνα πολυτελών σκαφών στο Λιμάνι Καλαμάτας
To Top