ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση Νίκα με Γεωργακοπούλου στην Τρίπολη

TI ANAΦΕΡΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, χθες Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, στην Τρίπολη, με την δήμαρχο Οιχαλίας Γιώτα Γεωργακοπούλου.

Στη συνάντηση συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, το θέμα ολοκλήρωσης του έργου ανάπλασης στον Μελιγαλά, στην είσοδο της πόλης, για το οποίο -όπως γνωστοποιήθηκε- θα γίνει νέα δημοπράτηση καθώς λύθηκαν ορισμένα προβλήματα που υπήρχαν.

Ακόμα έγινε συζήτηση σχετικά με τους αναδασμούς στην Ανω Μεσσηνία, για τους οποίους ο περιφερειάρχης ενημέρωσε την δήμαρχο ότι όσον αφορά την περιοχή του Δωρίου το θέμα αυτό βρίσκεται στην τελική ευθεία, ενώ η αντίστοιχη διαδικασία για την Ανω Μεσσηνία έχει επιταχυνθεί.

Επιπλέον, τη συνάντηση απασχόλησε η ανακατασκευή του ναού των Ταξιαρχών στην Πολίχνη, έργο για το οποίο -όπως είπε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας- υπάρχει ήδη συνεννόηση με το υπουργείο Πολιτισμού. Συζητήθηκε επίσης και το αντίστοιχο έργο στον ναό του Αγίου Γεωργίου στο Δώριο.

Παράλληλα, αναφορικά με το θέμα των νερών στην περιοχή Κουμπές της Κάτω Μέλπειας, ο Π. Νίκας γνωστοποίησε στη δήμαρχο ότι η σχετική μελέτη ολοκληρώνεται και το έργο θα αναλάβει η Περιφέρεια, προσθέτοντας ότι μέσα στον φετινό έργο γεφύρι αναμένεται να δημοπρατηθεί και η γέφυρα στη Μαυροζούμαινα -έργο που δεν βρίσκεται στον Δήμο Οιχαλίας, αλλά τον αφορά.

Από την πλευρά της, η δήμαρχος Γ. Γεωργακοπούλου εξέφρασε ικανοποίηση για την ενημέρωση, αλλά και για το γεγονός -όπως είπε- ότι κατά την φετινή ελαιοκομική περίοδο η όχληση των κατοίκων του δήμου της από τα πυρηνελαιουργεία ήταν σημαντικά μικρότερη.

ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ: ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΧΟΥΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ

Από την πλευρά του ο Δήμος Οιχαλίας αναφέρει για τη συνάντηση: “Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα συνεργασίας και συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα του Δήμου Οιχαλίας αλλά και έργα – παρεμβάσεις που απαιτούνται να γίνουν και ειδικότερα για τη συνέχιση της ανάπλασης του πετάλου της Κοινότητας Μελιγαλά.

Συμφωνήθηκε ότι θα ξεκινήσουν ενέργειες άμεσα για να γίνει Προγραμματική Σύμβαση προϋπολογισμού ύψους 500.000 € με την Περιφέρεια και τη συμμετοχή του Δήμου Οιχαλίας με 30.000 €, με κοινή επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Οιχαλίας και Περιφέρειας Πελοποννήσου, ώστε να συνεχίσει το έργο της ανάπλασης από το Δημοτικό Σχολείο Μελιγαλά έως την 7η Επαρχιακή οδό που έχει τώρα σταματήσει λόγω της ολοκλήρωσης του Προϋπολογισμού του προηγούμενου έργου.

Έχουν δρομολογηθεί και τα παρακάτω έργα που είναι η ανάπλαση των πηγών Κουμπέ στην Κοινότητα Κάτω Μέλπειας, η κατασκευή ταρτάν και ηλεκτροφωτισμός του Δημοτικού Σταδίου Μελιγαλά, παρεμβάσεις όπου απαιτούνται στην 7η Επαρχιακή οδό για την ασφαλή διέλευση πεζών και οχημάτων και ειδικότερα για την πρόσβαση προς τον Αρχαίο Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα που επιβάλλεται να πραγματοποιηθεί λόγω της σημαντικότητας του παγκόσμιου αυτού μνημείου. Συζητήθηκαν και η προγραμματική Σύμβαση για την Ανάπλαση Πλατείας της Κοινότητας Σκάλας, οι διαδικασίες για τον παλιό αναδασμό στο Δώριο αλλά και για την νέα πρόταση αναδασμού αυτής της Δημοτικής Αρχής.

Επίσης ο κ. Νίκας ανέφερε ότι θα γίνει ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου για τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Κοινότητα Πολίχνης και αλλά και παρεμβάσεις στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στη Κοινότητα Κατσαρού.

Η Δήμαρχος Οιχαλίας ανέφερε ότι υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τον Περιφερειάρχη κ.Νίκα και όλους τους αντιπεριφερειάρχες.

Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση συμμετείχαν και οι Αντιδήμαρχοι κκ. Δημητρακόπουλος και Ντονάς, και η Προϊσταμένη Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Λάρδα”.

Συνάντηση Νίκα με Γεωργακοπούλου στην Τρίπολη
To Top